måndag 27 februari 2023

Weleda Skin Food Original vs Skin Food Light



Weledas Skin Food serie är riktiga klassiker och ståra i var och varannat badrumsskåp nuförtiden. Men vad är egentligen skillnaden mellan Orginalet och Light-varianten?

Skin Food – Orginalet skapad redan 1926 med en formula med bland annat växtextrakt från kamomill, ringblomma och styvmorsviol som återfuktar, vårdar och mjukgör torr hud. Den ska kunna användas som återfuktande nattkräm, på nagelband, på torra händer och torra partier på kroppen och ska även användas som primer eller highlighter i ansiktet.

Skin Food Light är en lättare variant av Skin food. En hudkräm som ger direkt återfuktning och passar en normal till torr hud. Formulan innehåller bland annat sheasmör och extrakt av kamomill, ringblomma och styvmorsviol precis som originalet. Kan användas i ansiktet och på huden på torra partier.

Så vad är skillnaden mellan dessa?

Om vi börjar med att titta på ingredienserna  så skiljer sig formulan åt för dessa en hel del även om vissa ingredienser som kamomill, ringblomma och styvmorsviol består. I Skin Food återfinns det till exempel ganska feta och återfuktande ingredienser som Lanolin(Ullfett) och Bivax. Och istället för Sheasmör som det är i Light varianten så innehåller originalet istället Sötmandelolja.

Båda formlerna är vatten-baserade och ingen av dem är vegansk.

Konsistensen skiljer sig åt vid applicering – Skin Food är fetare och lite trögare att jobba med medans Light beter sig som mer som en hudlotion eller ansiktskräm.

Doftmässigt så doftar Skin Food citron medans Light doftare både apelsin och citron.

Skin Food passar dig med med väldigt torr hud eller vill ha en multiprodukt för punktmarkering på torra partier. Och Light passar mer dig som har en normal till torr hud som behöver lite extra stöd.

Vad tycker jag om dessa produkter?

Personligen så gillar jag Light bäst! Jag har en blandhy och Light fungerar bra som en fuktkräm i ansiktet för mig och även perfekt för torra händer. Orginalet blir helt enkelt för fet på mig och jag gillar inte att det blir klibbigt på huden av den. Man kan ju tänka att Orgianelt kan vara bra vid kalla väder men eftersom den är vattenbaserad (vatten kan frysa på huden vid väldigt låga temperaturer) så skulle jag istället rekommendera Weledas Weather Protection Cream.

Har du provat båda? Vilken gillar du bäst och vad använder du den till?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar