söndag 30 juli 2023

Recension / Review ~ Alphanova Tinted Sun Cream Nude SPF50+

 


Alphanova Tinted Sun Cream Nude SPF50+ är ett färgat naturligt solskydd som är vattenresistent. Ska ha en icke-fet och icke-klibbig formula som återfukta med hjälp av Aloe Vera, Jojoba och Tamanu oljor. Ska ge ett  högt skydd mot UVA och UVB strålar med hjälp av mineralfilter av Titaniumdioxid samt innehåller inga ingredienser som skadar vattenlevande organismer eller korallrev.

Specifikationer: 

Naturligt resp ekologiskt innehåll: 98,89% naturlig, 32,5% ekologisk
För vem: Alla, Känslig och reaktiv hud
Certifieringar: COSMOS ORGANIC certified by ECOCERT Greenlife
Hållbarhet: 12 månader från öppnande
Tillverkningsland: Frankrike
Vegan: Ja
Testat på djur: Nej
Annat: X
Pris: 215kr för 50gram

Plus
Bra lättjobbad konsistens
Ger ett fin medeltäckning
Håller hela dagen
Skyddar bra

Minus
Jag blir något glansig av den men det mattas enkelt ner med puder

Mitt utlåtande: Den här färgade solkrämen för ansiktet kommer i en plasttub med snäppkork. Den är ganska enkelt att dosera men kan bli lite kladdig kring öppningen pga av snäppkork. Formulan är som en foundation och är enkel att applicera och smörja ut och doftar inget speciellt. Lättast blir det om man lägger på en återfuktande kräm innan för att inte solkrämen ska sugas upp direkt av huden innan du får ett jämt resultat. Solkrämen har en fin medltäckning, lite av mina fräknar skiner igenom vilket ser hälsosamt ut. Det finns endast en nyans och "Nude" är beige och passar dig med lite färg i ansiktet eller medium hudton. Vintertid skulle denna nyansen vara för mörk för mig som är ljus och fräknig. Resultatet blir jämt och något glansigt men jag mattar enkelt ner det med ett puder ovanpå. Och solkrämen skyddar absolut hela dagen med någon extra applicering/bättring under dagen om jag inte badat/svettats mycket. Jag tycker att det är en riktigt trevlig färgad solkräm för en bra pris, en perfekt sommar-foundation!

INCI: Aqua, Dicaprylyl Carbonate, Titanium Dioxide, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Polyglyceryl-3 Diisostearate, CI 77492, Coconut Alkanes, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Stearic Acid, Polyhydroxystearic Acid, Aluminium Hydroxide, Magnesium Sulfate, Sodium Chloride, Calophyllum Inophyllum Seed Oil*, Xanthan Gum, Aloe Barbadensis Leaf Powder*, Parfum, CI 77491, Sodium Levulinate, Glyceryl Caprylate, Alumina, Coco-Caprylate/Caprate, CI 77499, Sodium Anisate, Tocopherol, Linalool, Limonene, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate.

*Ingredients from organic farming

100% of total ingredients are of natural origin.
30% of total ingredients are from organic farms.

Certified Natural and Organic Cosmetic by ECOCERT Greenlife according to Ecocert Standard.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar