tisdag 14 mars 2023

Recension / Review ~ Evolve Kalahari Dream Cleansing Oil



Evolve Kalahari Dream Cleansing Oil neskrivs som en lätt rengöringsolja som rengör huden på djupet utan att lämna en fet hinna. Den ska kunna ta bort även den tuffaste makeupen på ett ögonblick, inklusive ögonmakeup, samtidigt som den ska ge huden näring. Formulan beskrivs som återfuktande och den ska främja cellförnyelse och reparation av hudbarriärer med fettsyror, vitamin E och antioxidanter.
Den innehåller också Squalane från växter, som ska vara superåterfuktande och inneha antiinflammatoriska egenskaper som kan lugna huden genom att minska rodnad och svullnad. Innehåller även rosa indigo som ska ge en hälsosam lyster genom att jämna ut och återfukta huden. Rengöringen förvandlas från en olja till en emulgerad mjölk när den kommer i kontakt med vatten och ska ha en naturlig fruktig doft. 

Specifikationer: 

Naturligt resp ekologiskt innehåll: 100% naturlig, 80,90% ekologisk
För vem: Alla, men bäst för bäst för normal och kombinerad hud. 
Certifieringar: X 
Hållbarhet: 12 månader från öppnande 
Tillverkningsland: Storbritannien
Vegan: Ja 
Testat på djur: Nej 
Annat: Flaska i återvunnet glas, återvinningsbar kartong gjord på gräs och papper
Pris: Ca 280kr för 100 ml 

Plus 
Underbar doft! 
Rengör jättebra 
Torkar ej ut huden 
Svider ej i ögonen 

Minus 
Inget! 

Mitt utlåtande: Rengöringen kommer i brun glasflaska med pumpmunstycke i plast. Pumpen doserar väl och ut kommer en ljusrosa genomskinlig olja som doftar helt underbart! Sött, fruktigt och blommigt på en och samma gång! Rengöringen är lätt att applicera och massera på torr hud (enligt beskrivningen) och när man tillsätter lite ljummet vatten förvandlas den till en mjölkig rengöring som rengör ordentligt samtidigt som att den återfuktar. Svider ej i ögonen, lätt att skölja av och huden känns klar och rengjord utan att kännas torr. 

INCI: Helianthus annuus (sunflower) seed oil~, Polyglyceryl-4 oleate, Squalane, Citrullus vulgaris (Kalahari Melon) seed oil*, Parfum (naturally derived fragrance), Brassica campestris (Rapeseed) seed oil*, Polygonum tinctorium (Indigo) leaf extract, Rosmarinus officinalis (Rosemary) leaf extract*, Tocopherol, Limonene

% Natural 100%

% Organic 80.90%


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar