måndag 3 oktober 2011

Uppdatering Ricinolja

Mitt hår / My hair
Copyright M.Andreasson
Nu har jag använt Ricinoljan i lite mer än två veckor så jag tänkte berätta lite hur det har gått. Jag har inte märkt något speciellt på tillväxten, men det är svårt att se kanske då jag redan har väldigt långt hår. Däremot så känns mitt hår mycket mjukare och det ser glansigare ut vilket är stora plus! Men kanske kan man få samma resultat med andra oljor, typ olivolja eller jojobaolja? När jag var hos min frisör och klippte mig så hade jag använt oljan i en vecka. Hon påpekade att min hårbotten(har haft lite mjäll trots fet hårbotten) hade blivit bättre så jag inbillar mig att det är oljans förtjänst men det skulle lika gärna vara mitt nu regelbundna användande av mitt kära Urtekram's Tea Tree Schampo.

Lite svårt att avgöra som ni förstår, men jag är positivt inställd och kommer att fortsätta att använda Ricinolja i minst 1-2 månader till innan jag skriver en recension. Jag har tagit en före-bild som jag kan jämföra med så småningom.

Ni som också testar Ricinolja just nu, hur går det för er? Har ni märkt någon skillnad? Ni som har testat tidigare, vad är era erfarenheter?'

Uppdatering: Recension utav Ricinolja i hårbottnen finns nu här.

English: An update on the Castor-oil after two weeks of usage. I do not see any specific growth on my hair but I do notice that my hair is much more softer and shiny! I'm convinced that it's the castor oil doing it so I'll continue to use it for at least 1-2 months more before I write a review. Do you have any experience of using castor oil in your hair?

Update: You can now find a review of Castor-oil here.

6 kommentarer:

 1. Ditt hår ser ju ut som ett riktigt hollywood svall! :)
  Kanske jag också skulle ta och testa det här med ricinolja, har nämligen märkt att jag fått en del mjäll i hårbotten nu när det håller på att bli kallare.

  SvaraRadera
 2. Det ser jätte fint ut! Är riktigt nyfiken på att testa använda ricinolja i håret, skulle ju inte skada om det var lite längre (även om jag redan har ganska långt hår) :)

  SvaraRadera
 3. Tack tjejer! Nu har jag ju visserligen lockat håret lite på bilden, men det är absolut glansigare. :)

  Det skadar ju inte att testa och se om det hjälper, en liten flaska kostar ingen större peng.

  SvaraRadera
 4. Hej! Jag har hört att man kan använda rici­nolja för att få längre/fylligare/friskare ögonfransar, vet du något om dethär och isåfall skall man lägga bara i "roten" :P eller på hela fransen :) Tacksam för svar!

  P.S Din blogg är helt super! Jätte bra tips och råd!

  SvaraRadera
 5. Cecilia - Tack för din fina kommentar om min blogg! <3
  Jag har inte testat det själv utan bara i hårbottnen. Men om det fungerar bra på hår så kan det nog fungera på fransar. Men jag undrar om just Ricinolja är så bra att använda kring ögonen, för det är väldigt fet och svår att skölja bort om man inte använder något tvål. Dessutom står det på flaskan att man ska undvika att få den i ögonen. Kanske är det bättre att använda någon annan olja som t ex Mandel eller Jojoba? Det finns ju de som använder olja som rengöring och det ska fungera bra. Hoppas mitt svar hjälper dig :)

  SvaraRadera
 6. Jag har hållt på i 2 veckor nu. Säger samma som dig, vet inte om det växt jätte mycket men kvalitén är underbar! Jag ska lätt fortsätta med det :)

  SvaraRadera