måndag 16 september 2024

Review / Recension ~ Skinome Sensitive Cleanser



Skinome Sensitive Cleanser beskrivs som en mycket skonsam rengöringskräm speciellt utvecklad för känslig och torr hud. Den extra milda formulan ska ta bort fett och smuts utan att irritera eller störa huden och ha en återfuktande och lugnande effekt. Bland de verksamma ingredienserna finns postbiotika som binder vatten i huden, allantoin med lugnande egenskaper samt en unik kombination av mjukgörande och fuktbindande ämnen som bidrar till en mjuk och smidig hud. Vid användning av makeup kan ytterligare rengöringsprodukt behövas. Dermatologiskt testad på känslig hud.

Specifikationer:

Naturligt resp ekologiskt innehåll: Inget angivet men naturligt, inga ekologiska ingredienser i INCI
För vem: Alla hudtyper, speciellt för torr och känslig hud
Certifieringar: X
Hållbarhet: Håller 12 månader från produktionsdatum i oöppnad förpackning & 6 månader öppnad
Tillverkningsland: Sverige
Vegan: Ja
Testat på djur: Nej
Annat: Dermatologisk testad
Pris: 369kr för 50ml

Plus
Otroligt mild 
Inte ett dugg, irriterande, stramande eller uttorkande 
Återfuktande

Minus
Får inte bort foundation eller solkräm 

Mitt utlåtande: Denna rengöring kommer i en vakuum-pumpflaska som är lätt att dosera med. Ut kommer en krämig och mjölkig engörong som är lätt att applicera. Den skummar inget alls utan känns mer som en hudlotion som du masserar in. Den är otroligt mild och mjuk mot huden, inte ett spår av torrhet, irritation eller stramande hud! Återfuktar huden fint och är lätt att tvätta av. Dock funkar den inte för att ta bort smink så bra, specifikt foundation, solkräm eller fetare makeup-produkter. Men detta är faktiskt något Skinome själva skriver om just den här produkten. Behöver man en rengöring som tar bort smink bör man använda ytterligare en annan rengöring. Därav inte en produkt jag kommer göra ett köp på igen. Däremot fin produkt för de dagar man inte bär makeup eller för morgon-rutinen. 

INCI: Aqua, Squalane, Lactobacillus Ferment, Glycerin, Jojoba Esters, Stearyl alcohol, Sunfloweroyl Methylglucamide, Hydrogenated Lecithin, Allantoin, Palmitic Acid, Stearic acid, Dehydroxanthan Gum, Tocopherol, Sodium Hydroxide, Lactic Acid, Caprylyl Glycol

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar