tisdag 5 september 2023

Recension / Review ~ Patyka Face Sun Cream SPF 50

~ Inlägget innehåller Affiliatelänkar ~


Patyka Face Sun Cream SPF 50 är en solkräm för ansiktet med fysikaliskt mineralfilter (zinkoxid och titaniumdioxid) som ska skydda effektivt mot UVA- och UVB-strålar. Solskyddet är vattenresisitent, ska "smälta" lätt in i huden och återfukta och lugna med hjälp av bl a  ekologisk aloe vera och botanisk bisabolol. Solskyddet innehåller även antioxidantrika ingredienser som pongamiaextrakt och gröna mikroalger som ska jobba mot ålderstecken samt naturlig hyaluronsyra för att återfukta huden. Solkrämen har en lätt, 100% naturlig doft från jasmin och mandelblom. Solskyddet är ekologiskt certifierat av Ecocert, innehåller inte nanopartiklar och är inte skadlig för marina miljön.

Specifikationer:

Naturligt resp ekologiskt innehåll: 99,9% naturlig, 23,5% ekologiskt innehåll
För vem: Alla, även känslig hud.
Certifieringar: EcoCert
Hållbarhet: 9 månader från öppnande
Tillverkningsland: Frankrike
Vegan: Ja
Testat på djur: Nej
Annat: Reef Safe, Dermatologiskt testad
Pris: Omkring 345kr för 40ml

Plus
Smälter fint på huden och är lätt att applicera
Lätt formula
Skyddar bra
Lämnar ingen vit hinna
Återfuktande
Underbar doft!

Minus
Blir lite oljig men det går att matta ner med puder

Mitt utlåtande: Den här solkrämen kommer i en tub med pumpkork(och plastlock) som är lätt att dosera ur. Krämen är vit och krämig i konsistensen och doftar härligt av mandelblom. Formulan är lätt och behaglig att applicera och det är enkelt att få ut den jämnt i ansiktet. Som alla mineral-solskydd får man jobba några extra varv med cirklanade  rörelser för att jobba in solkrämen och då syns ingen vit hinna alls. Jag upplever att den blir något oljig på min blandhy men efter några timmar så är den känslan borta. Det är enkelt att sminka över / pudra över för ett mattare resultat. Den skyddar bra hela dagen (med påfyllnad mitt på dagen) och jag upplever att den återfuktar fint och irriterar ej. Plus för att den är så kallat "Reef Friendly", snälla mot hav och marina varelser, samt utan nano-partiklar. 

På min instagram kan du se en video när jag smörjer in på handen. Köp den här. 

INCI: AQUA (WATER), CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, ZINC OXIDE, COCO-CAPRYLATE/CAPRATE, PENTYLENE GLYCOL, TITANIUM DIOXIDE, POLYGLYCERYL-6 STEARATE, GLYCERIN, PARFUM (FRAGRANCE), MICROCRYSTALLINE CELLULOSE, SODIUM HYALURONATE, PONGAMOL, HAEMATOCOCCUS PLUVIALIS EXTRACT, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE POWDER*, TOCOPHEROL, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, PRUNUS ARMENIACA (APRICOT) KERNEL OIL*, POLYGLYCERYL-3 POLYRICINOLEATE, POLYGLYCERYL-6 BEHENATE, XANTHAN GUM, POLYHYDROXYSTEARIC ACID, CELLULOSE GUM, SODIUM PHYTATE, ISOSTEARIC ACID, CETEARYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, ALUMINA, STEARIC ACID, ALCOHOL, CITRIC ACID

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar