måndag 11 januari 2016

Daisy Beauty Expo 2016


Här kommer en uppdatering om min härliga dag på Daisy Beauty Expo 2016! Precis som förra året så hölls mässan i Tändstickspalatsets vackra lokaler i hjärtat av Stockholm. Jag började med att träffa upp mina kära naturlig bloggkollegor Malin / Bilbo Blue Eyes och Jeanette / Go Green Makeup och äta frukost tillsammans och prata skönhet. Vid 09:00 öppnade dörrarna till utställarna och vi satsade faktiskt helhjärtat på att hinna med att prata med alla intressanta utställare så det blev inte så mycket tid till föreläsningarna. Nedan hittar ni mina höjdpunkter! :)


Ett märke jag har varit nyfiken på länge fanns på plats -  irländska Vita Liberata! De säljer främst relativt naturliga brun-utan-sol produkter men även bronzing och SPF. De hade bland annat med sig sin nya Marula olja som är en torrolja som ger direkt färg med bronze-partiklar och innehåller brun utan sol OCH spf 50! Det ska dock tilläggas att man i den här använder de både fysikaliskt filter (titanium dioxid) och kemiskt filter(3 stycken komponenter). Vet dock ej exakt vilka då produkten är ny och jag hittar inget mer om den på nätet.
Bland de andra produkterna hittade jag en natt-mask för ansiktet som ger gradvis färg under natten och ett solpuder i två nyanser som gradvis färg den med. Alla dessa tre produkter lät jätteintressanta!


Bredvid Vita Liberata stod sydafrikanska BON som tillverkar främst hudoljor som ska vara fantastiska på huden och bra för t ex bristningar, åldrande hud, den växande babymagen, ärr och psoriasis. Deras BON Liquid Gold Oil är deras storsäljare och den är innehåller 85% naturliga ingredienser, tillsatt kemiskt framställt E-vitamin och komponenten Cetearyl Ethylhexanoate som ska hjälpa till att penetrera huden för att få ner de nyttiga oljorna. De hade även flera produkter för ansiktet samt barn/baby-vård.


Svenska märket Fabby Style visade upp sina hållbara nagelfilar tillverkade av tjeckiskt glas. Jag har ingen erfarenhet utav glasfilar men det verkar som att de håller väldigt länge och är en investering. Tyckte de små böjda filarna var himla fina! De har en poleringsyta på sidan av filen och "luftkuddar" som skyddar filen om man skulle tappa den i golvet. Jag fick med mig en vacker lite fil av just den här sorten med körsbärsmönster och fodral som kommer att få åka med överallt! :)Sedan blev det hudanalyser x 2! Först träffade vi Gilda (Gildaskolan) som hade gjort det jättefint i sitt hörn med salongsbehandling på 20 minuter och hudanalys. De hade en fantastisk lite apparat som kunde mäta bl a fuktbalans, porer, pigmentförändringar och brustna blodkärl. Väligt intressant! På bilden ovan ser ni Jeanette när hon får en analys av Benjamin från Gilda (Gilda-grundarens son).

Gilda's produkter har 90-99 % naturliga ingredienser samtidigt som de använder en del syntetiska ämnen som är beviserligen effektiva för att förbättra huden. Jag blev väldigt nyfiken på att gå på behandling hos dem för jag fick ett väldigt bra intryck utav Gilda's personal och produkter. 

Analys nr 2 gjorde vi hos Mette Cosmetique som hade en sorts kamera som tog bilder med 3 olika blixtar, bland annat UV. Det kändes lite som att gå till optikern när man stack in huvudet i maskinen haha! Här fick man även en bild utskriven till sig med resultatet.

Båda analyserna visade faktiskt att min hud var lite torr (vilket jag inte alls trodde då jag har bland hy)och att jag behöver peela huden mer för att få bort döda hudceller. Förutom detta så rekommenderade Gilda mig att använda mycket A/C-vitaminprodukter för att stabilisera min tunna blodkärl i huden och Mette Cosmetique rekommenderade att jag skulle vara försiktig i solen och börja använda en bra ögonkräm.

Jag blev oerhört peppad av detta och kom hem taggad till tusen till att börja peela och lägga ansiktsmasker! :)På tal om Mette Cosmetique, så stod de för det absolut vackraste rummet! De hade ett fantastiskt blomsterarrangemang med hudvård och makeup spridda bland blomstret. Mette Cosmetique är för övrigt levernatör för skönhetsmärkena ArtDeco, Nimue, pHformula, Kalahari mfl.

Kalahari's produkter är 95% naturliga och många ingredienser kommer ifrån Kalahariöknen är rik på unika växter, växtknölar och rötter. Älskar det lilla leopardfärgade lipbalmen och den söta lilla flaskan med nagelbandsolja(tror jag det var).
Sedan var vi och hälsade på hos Zuii Sverige och blev proffs-sminkade av gulliga make up artist'en Joanna Svärd som ni ser på bilden överst! :) Och så kikade vi närmre på alla fina produkter. Australienska Zuii gör änsålänge bara make up men det är inte så bara! Det finns en mängd olika produkter med höga krav på ekologiska ingredienser och massor av nyanser för foundations, puderfoundations, ögonskuggor, läppbalsam mm.


Anne Marie Börlind var på plats även i år och visade sin ny(gamla) serie Gentle Protection som fått en uppfräschning utseendemässigt men inte ingrediensmässigt. Gentle Protection är en serie produkter för den känsliga huden och innehåller pro-biotika som är väldigt populärt just nu. Men A-M Börlinds pro-biotika serie har funnits tidigare och jag ser det inte som en tillfällighet att de uppdaterar sin serie just nu när pro-biotika är i ropet! :)

Jag vill rikta ett stoooort tack till Kicki och Daisybeauty för inbjudan och för en helt underbar dag! Det var allt igenom en väldigt proffsig tillställning och jag vill ge beröm till alla inblandade.

***

English: My recap from the Daisy Beauty Expo Fair 2016! Just like last year, the fair was held in Tändstickspalatsets beautiful facilities in the heart of Stockholm. I started my day by finding my dear natural blog colleagues Malin / Bilbo Blue Eyes and Jeanette / Go Green Makeup and eat breakfast together and talk beauty. At 9:00, the door opened to exhibitors and we where actually fully committed to manage to talk to all the interesting exhibitors, so there was not much time for the lectures. Above you'll find my highlights! :)

Please use the translate button up to the right to the texts for the pictures in your language. :)4 kommentarer:

 1. Så bra och fint skriven sammanfattning! :-)

  SvaraRadera
 2. Jag skrev en kommentar tidigare men den måste ha försvunnit på vägen ;)
  Det var så kul att träffa dig, Mona!
  Fina bilder och fin rapport från Expo-dagen! Om det är ok så lånar jag gärna bilden på mig ovan när jag väl kommer igång med att skriva mina inlägg =)
  Stor Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej fina Jeanette! <3 ja detsamma! Vilken dag! :D
   Självklart frå du låna bilden, skriv bara vart den är ifrån.
   Ska bli intressant och se vilka dina höjdpunkter blev. KRAM!

   Radera