lördag 27 april 2013

Khaki Kärlek


Just nu har jag dille på khaki! Den syns överallt - i modet, på inredning, på make up och på naglar. Och jag älskar det. Färgen Khaki betyder jord- eller dammfärgad, vilket syftade på den typ av uniformer som arméer införde under 1880-talet. Det finns olika varianter utav Khaki och den som jag syftar på här är den grönaktiga Khakifärgen. En av anledningarna till att jag älskar färgen är att jag passar bra i den pga av mitt röda hår och att Khaki får mig att tänka på sommar och semester.

Tänkte visa upp mina två senaste Khaki-bekantskaper (om man bortser från min garderob som även den fått tillökning).

Den första är ögonskuggan Khaki Sparkle från Lily Lolo som är en Khakifärgad ögonskugga med gyllene skimmer. Som ni ser på bilden ovan drar den åt gult och de gyllene/guldiga träder fram jättefint i solljus.

Den andra är Une's nagellack C21 Khaki som ger en klar ren khakifärg med glans. Jag använder mitt till att matcha med kläder om make up.

Vad tycker ni om Khaki? :-)


EnglishRight now I have a fling for Khaki! It can be seen everywhere - in fashion, in interior design, the make up and the nails. And I love it.

These are my last Khaki-acquaintances (apart from my closet that also had to increase).

The first is the eyeshadow Khaki Sparkle from Lily Lolo which is a Khaki colored eyeshadow with golden shimmer. As you can see in the picture above, it has yellow  undertones and the golden shimmer emerges amazingly in Sunlight.

The second is Une's nail polish C21 Khaki that gives a clean khaki color with shine.


What do you think about Khaki? :-)

9 kommentarer:

 1. Åh, jag är så avundsjuk på folk som passar i khakifärger! Det är så snyggt och jag passar så fruktansvärt illa i det, både i khakifärgade kläder och i khaki-makeup...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad tråkigt! Vet inte vilka färger du har, men jag kan lova dig att smink med blå toner mest ser ut som blåtiror på mig! ;)

   Radera
 2. Ja, blått passar jag bättre i, men t.ex. khakifärgade ögonskuggor får mig att se... jaa... blek och billig ut. Inte riktigt den där looken jag brukar eftersträva. :-D

  SvaraRadera
 3. Wow vilken vacker ögonbild med den ögonskuggan! :)
  Ser hur läckert ut som helst, har aldrig testat någon ögonskugga i någon grön nyans tror jag, men blir ju väldigt sugen på din nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Estelle! :) Vet inte vilka färger du har så det är svårt att ge dig råd, men min egen tanke är nog att de flesta passar i khaki.

   Radera
 4. jätte snygg skugga! jag har en liknande från honey bee garden.. den heter martini jag älskar grönt då jag har bruna ögon. Det sägs att alla färger passar bruna ögon vilket jag ej håler med om. Tex så passar ej blå då det är en kall färg och får ögonen att se kalla ut tycker jag då..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad spännande! Vad tycker du om Honey Bee Gardens skuggor? Håller de bra?

   Vad vackert med bruna ögon. Tror jag har läst att just bruna ögon blir jättefina tillsammans med grönt. :)

   Radera