måndag 11 februari 2013

Recension ~ Raw Gaia Chocolate Face Pack


Raw Gaia Chocolate Face Pack är en ansiktsmask gjord på rå kakao full med antioxidanter, röd lera som rengör, gurkmeja som gör huden mjuk och skinande och amla fruktpulver som sägs vara mycket bra för hud och hår. Rå kakao har ett väldigt högt ORAC värde och är proppfullt med nyttiga antioxidanter som ska motverka fria radikaler som bryter ner cellerna. 100% ekologisk produkt som inte är testad på djur.

Själva pulvermasken ser ut som om du kikar ner kakao-burken och masken luktar i stort sett likadant fast med en hint av lera. Genom att blanda en tesked av pulvret med vatten så får man en tjock kräm som man lägger på ansiktet. Sedan låter man den sitta på ungefär 5-10 minuter innan man sköljer av med vatten.

Men - här kommer det jobbiga... Masken är jättesvår att tvätta bort! Jag måste använda en riktigt bra ansiktsrengöring och hålla på och tvätta några minuter för att få bort all choklad-mask ifrån ansiktet. Det känns inte alls bra för då känns det som att jag tvättar bort endel av de verkamma ingredienserna som kanske skulle ha fått vara kvar på huden. Trots allt så hoppas jag ju att huden har dragit åt sig endel ändå, för den känns mjuk och len efteråt men inte så återfuktad (vilket säkert beror på det frenetiska tvättandet med rengöring och varmt vatten för att få bort masken) Har inte märkt någon speciell skillnad på sikt.

Plus
- Fina aktiva ingredienser

Minus
- Väldigt svår att tvätta bort
- Svårt att avgöra resultat

Betyg blir 4 utav 10. Det blir inget återköp utav den här när den är slut.

Pris 169 kr för 50 g. Finns att köpa via Clearlife.se och välsorterade eko-butiker.

English: Review of Raw Gaia Chocolate Face Pack. A good chocolate/mud facemask with active ingredients but really hard to wash away.¨

INCI: Organic Raw Chocolate Powder, Sun-Dried red clay, Organic turmeric, Organic amla fruit powder.

4 kommentarer:

 1. I have a powder mask with chocolate from Akamuti as well and i can confirm this is also hard to wash off..i have light yellow skin and my face turns into orange LOL ma the smell is soooooo delicious.

  Hugs
  xx

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, seems like the same problem. A face that turns orange do sound a little icky! :)

   Radera
 2. Vad härligt att veta att jag inte är den enda som tycker så! Hade den varit lättare att tvätta av så tror jag att den hade varit klockren men så här känner jag precis som du att jag genom att skrubba så mycket för att få bort den tar bort allt det nyttiga också! :( Tyvärr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen, känns som att alla nyttigheter åker ner i vasken... :/

   Radera