lördag 8 december 2012

Lite nytt ~ Konjac och Flawless Silk

 

Lite nya tillskott till min naturliga skönhets-arsenal! I veckan kom ett paket med lite produkter ifrån Body Bazar. Den innehöll mest produkter som ska tävlas ut - håll utkik i bloggen! :-)

Med i paketet fanns även en Konjac svamp från The Konjac Sponge Co som jag ska testa och recensera framöver. Min variant är den gröna Konjac svampen med fransk grön lera som rekommenderas för fet och problematisk hud. Jag har inga problem med acne men jag har blandhy så vi ska se hur svampen fungerar på min hud.

Den här typen av rengöringssvamp sägs ha används av asiater i århundraden. Den nätliknande strukturen i svampen masserar skonsamt huden och stimulerar blodflödet samtidigt som den effektivt absorberar smuts, olja, orenheter och rengör porerna på djupet. Den är tillverkad av 100% rena vegetabiliska konjak-växtrötter (Konnyaku).En annan produkt som är ny i min sminkhylla är finishing pudret Flawless Silk från Lily Lolo. Det är ett lätt tonat silkesmjukt puder med lyster som fixerar makeupen, livar upp och gör så att små linjer och rynkor syns mindre. Den är oljefri och har en väldigt ljus persiko/rosa skimmrande ton.

Även om jag har blandhy tror jag den kommer att pigga upp min hy nu under de kalla vintermånaderna då huden gärna känns lite glåmig och blek. Gillar verkligen den silkiga känslan pudret har och den ger egentligen ingen direkt färg, även om det ser ut så i burken, utan mer en fin lyster. Återkommer såklart med recension!

English: Two new additions to my natural beautycare - The Konjac Sponge with green clay and Lily Lolo's finishing powder Flawless Silk that gives a very subtile shimmer to my skin. As usual, full reviews will be posted as soon as I've tried the products enough for validation.

4 kommentarer:

 1. Jag har den med rosa lera, en för ansiktet, en för kroppen. Ursköna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul! Tycker du att de funkar bra? :)

   Radera
  2. Ja, framförallt den till ansiktet känns djuprengörande. Och samtidgt snäll :)

   Radera
 2. Jag har testat den röda för torr hud. Väldigt mild rengöring. Har haft den mest på morgonen.

  SvaraRadera