tisdag 23 oktober 2012

Recension ~ Marilou BIO Ögonkontur Gel Roll-on


Marilou BIO Ögonkontur Gel Roll-on beskrivs som en mild och lätt svalkande gel för den känsliga huden runt ögat. Den ska innehålla en blandning av lugnande aloe vera, vallmo och marina extrakt som vitaliserar och fräschar upp huden runt ögonen med omedelbart resultat. Ögongelén innehåller den mineralrika algen karragen (Chondrus Crispus) som ska återfukta huden, ge den bättre spänst och elasticitet vilket ska leda till att trötthetstecken såsom mörka ringar och påsar reduceras. Fri från  parabener, mineraloljor och syntetiska doft- eller färgämnen.

Den här ögongelén kommer i en liten hylsa med roll on kula. Just roll on kulan är kall och skön mot huden när man rollar på krämen under ögonen. Dock kommer det nästan lite för mycket ur hylsan på en gång! Jag hade gärna masserat/rollat med den svala kulan några gånger fram och tillbaka men det går nästan bara att göra ett svep med kulan sen har du ögonkräm så det räcker och blir över. Oftast masserar jag då in resten kring ögonområdet och gelén håller området återfuktat.

Själva konsistensen är ganska rinnig men när den absorberas och torkar så lägger sig krämen som ett skyddande lager. I mitt tidigare inlägg om Marilou BIO's nyheter berättade jag just om att algen Karragen/Karragengelé är fuktighetsbevarande och skyddar genom att bilda en tunn hinna på huden vilket stämmer bra med min upplevelse. Jag känner även en något åtstramande effekt.

Jag tycker mig även märka en skillnad på just mörka ringar under ögonen, det känns som att de inte är lika vanliga om morgnarna längre vilket är positivt. Men om den tar ner puffigheten under ögonen är jag lite osäker på, för när den väl går ner så har jag svårt att avgöra om det är naturligt, dvs om kroppen själv tagit hand om slagget under ögonen eller om det är krämen. Det är iallafall inte något resultat som sker inom några minuter, men jag kan heller inte säga att de påverkat påsarna på lång sikt även fast jag använt ögonkrämen i en månad nu.

Plus
- Svalkande och återfuktande
- Lägger sig som en skyddande hinna
- Något åtstramande
- Budget-pris
- Rår på mörka ringar
 
Minus
- Lite rinnig
- Förpackningen doserar lite för mycket
- Osäker på om den hjälper mot min puffighet under ögonen
 
En ögonkräm som kanske inte ger mig en wow-faktor men som absolut är en värdig utmanare till mina andra ögonkrämer, och dessutom för billig peng. Betyg blir 7 utav 10 möjliga!

Pris 129 kr för 10 ml och finns att köpa via KICKS butiker och hemsida.
 
English: Review of Marilou BIO Eyecontour Gel with Roll-On. A nice eyegel that is cooling and leaves a protecting layer on the sensitive skin around the eye. Good value but the cute packaging is dosing to generously and the formula is a little bit to watery. Keeps the skin hydrated.
 
INCI: AQUA (WATER), GLYCERIN, BETAINE, XANTHAN GUM, SODIUM BENZOATE, LEVULINIC ACID, SODIUM LEVULINATE, CHONDRUS CRISPUS EXTRACT, TRIPLEUROSPERMUM MARITIMUM EXTRACT, SODIUM PHYTATE, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE POWDER*, SODIUM HYDROXIDE, ANTHEMIS NOBILIS FLOWER EXTRACT*, BENZYL ALCOHOL, PAPAVER RHOEAS FLOWER EXTRACT*, CITRIC ACID, POTASSIUM SORBATE, DEHYDROACETIC ACID, ALCOHOL

3 kommentarer:

 1. Tack för bra recension, som alltid så seriös och proffsig! Kul att läsa om ögonprodukter. Det kan vara svårt rätt svårt att hitta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Mitte! Vad kul med lite feedback, och positiv sådan. Härligt att recensionerna uppskattas. Ibland tänker jag att de kanske är lite väl detaljerade om man jämför med andras. :) Jag tycker det är svårt överlag att hitta de riktiga favoritprodukterna, men när man väl hittar dem håller man hårt i dem.

   Radera
 2. Åh, den här blir jag verkigen sugen på att testa. Har dock en liknande variant från Desert Essence som jag precis ska börja använda men efteråt blir det definitivt den här. Tack för tipset! /N

  SvaraRadera