tisdag 21 augusti 2012

Recension - Snails (Safe Nails) Nagellack Disco Girl


Snails (Safe Nails) Nagellack ska vara ett utav de mest naturliga nagellacken på marknaden. Det är vattenbaserat, innehåller endast 3 ingredienser och innehåller således inga starka kemikalier. För att avlägsna lacket krävs bara varmt vatten och tvål och vill man ha längre hållbarhet får man skydda med ett överlack. Lacket är främst framtaget för barn men även vuxna kan ju såklart använda det! Lacken tillverkas i Frankrike och tappas på bly-fria glasflaskor.

Disco Girl är en härligt hallonrosa lack med skimmer. Det är lätt att applicera med penseln och det krävs två appliceringar för att få fullgod täckning. På bilden ovan ser ni två lager lack. Lacket torkar faktiskt på bara ett par minuter vilket är bättre än en hel del vanliga icke-naturliga lack. Det luktar inte alls skarpt och fränt, utan har en mild doft som knappt märks.

Redan från början ställde jag mig skeptisk till det där med att bara tvätta av nagellacket med vatten och det var precis som jag misstänkte. Efter ett par timmar när jag skulle fixa med mat och blötte händerna så märkte jag att lacket började luckras upp, och samma kväll när jag tvättat av mig i ansiktet så var lacket i stort sett helt borta. Jag testade även med ett genomskinligt överlack som var icke-naturligt (då jag inte har något topplack som är naturligt). Det fungerade nån dag sedan såg jag att det naturliga överlacket började släppa från Snails lacket så det var inget bra underlag.

Hoppas ni klarar av att se fötter för på bilden nedan ser ni mina tånaglar efter ett dopp i havet och en dusch. Då har lacket börjat luckras upp och släppa.

Plus
- Bra täckning
- Torkar snabbt
- Barnvänligt
- Luktar gott

Minus
- Håller till nästa gång du tvättar händerna...


Summan av kardemumman -  ett lack bra för barn eller för dig som inte har tänkt blöta ner händerna eller fötterna på ett tag! ;)

Jag ger den 5 utav 10 då den faktiskt har många fördelar, passar barn bäst men hållbarheten inte var vad jag väntade mig.

Pris €7.50 och finns att köpa på Safe-nails.com

English: Review of Snails (Safe Nails) Nailpolish Disco Girl. A waterbased nail polish with good coverage which is odor-free, chemical-free and suites children best. You should be able to take it of with only hot water and soap, so the nail polish wear off until the next time you wash your hands...

INCI: Water, acrylates copolymer, mica, titanium dioxide, fragrance, red 30, Methyl ether, Limonene, sodium magnesium silicate, sodium Bicarbonate.

2 kommentarer:

  1. Oj, vad trist att hållbarheten var så dålig. Du borde kanske testa Aquarella istället? Lovar att du inte kommer bli missnöjd ;) Håller på att testa Quinceanera för fullt just nu, lackade igårkväll och det ser fortfarande nylackat ut. Inte en skråma! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag är faktiskt lite intresserad av att testa dem. Kul att hållbarheten verkar bättre på Aquarella! :) Den här får jag nog ge bort till någon kompis barn tror jag ^_^

      Radera