fredag 17 februari 2012

Tips på Brun-utan-sol

Jag fick en fråga från läsaren Karolina angående naturliga Brun-utan-sol-alternativ.

"Jag är väldigt blek i ansiktet och använder därför ACOs brun-utan-sol dagligen. Den innehåller dock både parabener och andra otäcka saker och jag vill hemskt gärna hitta ett bättre alternativ! Känner du till någon ansiktskräm med tonande effekt?"

Själv använder jag i nästan aldrig BUS förutom på sommaren när jag känner att jag vill hjälpa brännan lite på traven. Speciellt då ansikte eftersom jag brukar ha SPF 30 eller högre i ansiktet sommartid. Men jag har hitintills inte fått äran att testa någon naturlig variant på BUS ännu så jag blev nyfiken på vad det faktiskt finns för utbud? Jag kollade runt och dessa gröna BUSar var vad jag fann mest intressanta:


Chocolate Sun Tanning Gel för ansiktet är en brun-utan-sol gel speciellt utvecklad för ansikte, hals och dekolletage. Den har en bas av Aloe Vera och innehåller hela 94% ekologiska ingredienser. Den ska ge en jämn, perfekt färg och verka fuktbevarande och vårdande. Finns i två nyanser och kostar 395 kr för 120 ml.  

Lavera's Faces Fuktcreme Sommarbrun Blandhy är en naturlig fuktighetskräm för ansiktet som ger en lätt sommarbrun färg åt huden, men kan byggas upp gradvis utan att bli ojämn. Kostar ca 165 kr för 30 ml.

Svenska Rosenserien gör en Brun utan sol som även den har en bas av vårdande Aloe Vera. Den här är även till för resten av kroppen och vill man ha mörkare färg kan man även här bygga upp färgen gradvis.
Enligt Rosenseriens sida blev just deras BUS "Bäst i test" i tidningen Må Bra maj 2010 och den är även Svanen-märkt. Kostar omkring 200-250 kr för 100 ml bland de butiker/webshopar jag hittat.

Sist ut är Sante's Brun utan sol som även passar känslig hud med sin vårdande formula. Den ska ge en fin naturlig färg och är till både kropp och ansikte. Pris 197 kr för 150 ml.

Om ni har testat någon utav de här eller har fler tips på naturliga BUSar så lämna gärna en kommentar! 


7 kommentarer:

 1. http://laveranaturkosmetik.se/product.aspx?r_id=53579 ! Bäst. Doftar gott och ger ett fint och naturligt resultat. :)

  SvaraRadera
 2. Laveras brun utan sol för ansiktet testade jag förförra sommaren och jag tyckte den var väldigt bra, återfuktade huden bra utan att täppa till och visst fick huden en del färg av den, även om det tog ganska länge före man kunde se resultat.

  SvaraRadera
 3. Jag har testat rosenseriens förra sommaren. Jag har för mig att den höll i några dagar? Det som var bra för mig som är så ljus att den gav ganska lite färg så det var ingen risk att det skulle bli för mycket. Men har man redan en solbränna så kanske det känns jobbigt att lägga på flera lager... Lättjobbad iallfall och jag fick ett fint resultat.

  SvaraRadera
 4. jag använder ett märke som heter maria åkerberg (hette förr dermanord) de har en brun utan sol som är en krämig och lättanvänd lotion som bygger upp gradvis färg. innehåller inga färgämnen utan bara dha så färgar inte av sig och blir aldrig onaturlig.

  SvaraRadera
 5. Återigen, tack så hjärtlig för alla tips och erfarenheter. Det hjälper min läsare och säkert många andra. :)

  SvaraRadera