söndag 26 februari 2012

Alexa


Nu är detta inte någon utpräglad modeblogg men när kläderna är snälla mot moder natur så får de absolut vara med! I fredags var jag och köpte 2 snygga t-shirt's på Gina Tricot, perfekta bas-toppar som går att matcha med det mesta. Gina Tricot tänker ni nu, eller hur? Men faktum är att de är gjorda i supermjukt 100% Lyocell Tencel som är ett förnyelsebart material tillverkat utav träfibermatieral med minimal miljöpåverkan! Bravo Gina Tricot!

Modellen jag köpte heter "Alexa" och ingår i "Perfect Tee" kollektionen som även är handplockade i en kampanj utav modebloggaren Caroline Blomst som driver bloggen Carolines Mode

English: Bought 2 tee's made of 100% Lyocell Tencel from the swedish brand Gina Tricot. Tencel Lyocell is a renewable material made ​​out of regenerated cellulose fiber with minimal impact on the environment.

4 kommentarer:

 1. Vad bra med tips. Undrar om det var Gina Tricot jag såg för ett tag sen som hade miljövänliga sjalar också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju väldigt trevligt om det var så, skönt att klädföretagen börjar använda sig utav ekologiska och miljövänliga material så man kan köpa med gott samvete!

   Radera
 2. Härligt med lättillgängliga ekologiska kläder! Själv köpte jag världens mysigaste ekologiska sängkläder i jerseytyg från Hemtex.

  Fin blogg du har!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Hannah! Ja visst är det skönt att företagen har börjat göra använda sig av bättre material. Bara att hoppas att det kommer bli mer regel än undantag i framtiden. Tack för tipset om ekologiska sängkläder, det får jag kolla upp! :)

   Radera