fredag 6 januari 2012

Julklappar till mig!


Jag har suktat efter den länge och nu fick jag den i julklapp - 100% Pure Nourishing Body Cream Key Lime! Jag har sett recensioner på den här och folk har beskrivit doften som Key Lime Pie eller som nygräddad sockerkaka med syrlig lime - vilket jag kan intyga stämmer! Mums!

Jag fick även två små flaskor med bodylotions ifrån Moyana Corigan i dofterna Pina Colada och Banana Milkshake. Banana Milkshake - oj oj oj, luktar verkligen fantastiskt! Dock såg jag bl a phenoxyethanol i ingredienslistan vilket är trist men för ett tag sedan tog Agnes upp det i sin blogg och fick där svar ifrån Moyana Corigan i kommentarsfältet om att de kikar på att byta ut till ett naturligt konserverings-medel. Det hoppas jag verkligen att de ser över för jag blev minst sagt nyfiken på detta märke efter att ha nosat deras bodylotions!


Jag fick även en riktigt fin liten burk Badger Balm Vanilla Coconut Body Moisturizer! Perfekt storlek att ha i handväskan, luktar nybakta kakor och känns som en bra multiprodukt med ekologisk kallpressad Kokosnöt-olja som första ingrediens på INCI. Jag har redan testat den så smått som både nattkräm och handkräm och den känns lovande.


Sist men inte minst fick jag The Green Beauty Guide, en bok skriven utav Julie Gabriel som är journalist, författare, holistisk närings- och livsstils-expert och grundare utav det naturliga märket Petite Marie Organics. Med ledorden "Go green, get gorgeous" beskriver Julie vilka kemikalier och ämnen som bör undvikas och vad för skada de åstakommer, hur huden fungerar, grön detox och hur man gör sina egna gröna produkter. Hon tar även upp "greenwash", tipsar om existerande gröna produkter på marknaden och längst bak i boken finns ett uppslags-verk över de 100 värsta kemikalierna du inte vill ha i dina skönhetsprodukter. Ska bli riktigt intressant att läsa! :)

4 kommentarer:

 1. Fina grejer! Vi får hålla tummarna för att Moyana Corigan byter ut sitt konserveringsmedel för deras produkter luktar verkligen helt underbart. Boken låter intressant och krämen från Badger låter jättehärlig! :)

  SvaraRadera
 2. Åh, boken vill jag verkligen lägga beslag på! Denna och badskumt måste finnas hemma hos mig SNART. :)

  SvaraRadera
 3. Vilka fina julklappar det blev! :-) Jag är mest nyfiken på boken. Hoppas på en recension snart! :-) Ingen stress... ;-)

  SvaraRadera
 4. Boken ser väldigt spännande ut, skulle också väldigt gärna vilja läsa den. Skall bli kul att höra om dina åsikter sen när du läst den. :)

  SvaraRadera