söndag 13 november 2011

Lisens Örtspa


Idag firar vi min Mammas födelsedag och jag gav bort boken Lisens Örtspa till henne. Jag har läst mycket om boken och tagit del utav några av bokens recept via Elisabeth som gjort bl a härliga skrubbar. Jag bläddrade lite i boken innan jag slog in den och ångrade direkt att jag inte köpte ett eget exemplar när jag ändå beställde till Mamma.Den är jättefin och där finns massor med roliga recept och inspirerade bilder. Boken är uppdelad i säsonger; Vår, Sommar, Höst och Vinter och för varje säsong finns recept med råvaror som är lätta att få tag i den tiden på året. Den här boken kommer jag definitivt inhandla till mig själv! 

Min Mamma bor på landet i sitt lilla hus och tillhörande stall, och runt huset har hon en helt fantastiskt trädgård som hon kärleksfullt påtar i året runt. Där finns massvis med blommor och örter som är planterade för att blomma vid olika tidpunkter, små bänkar och trädgårdsprydnader och här och var hittar man ett litet fågelhus eller ljuslykta hängande ifrån en gren. De senaste åren har hon dessutom anlagt små land med olika sorters sallad, potatis, tomater, jordgubbar och kryddor för att kunna äta lite mer ekologiskt. Hon, precis som jag, har en förkärlek till det mer naturliga och hon har själv vid några tillfällen tagit tillvara på vad trädgården har att erbjuda och tillverkat t ex ringblomssalva själv. Därför tyckte jag att den här boken passade henne ypperligt! :)

3 kommentarer:

  1. Helt underbar bok från en underbar dotter.Kan verkligen rekommendera den.Mamma

    SvaraRadera
  2. Jag köpte Lisens örtspa för ett tag sedan just för att Elisabeth har skrivit så mycket om den. Verkar vara full med roliga recept! :-) Bra present också! :-) Själv gav jag min mamma en bok om Raw food när hon fyllde år förra veckan.

    SvaraRadera
  3. Kul att du och din mamma också gillar den! Att jag älskar den behöver jag väl knappast säga igen. ;)

    SvaraRadera