måndag 22 augusti 2011

Tvätt-tid


Idag passade jag på ge mina make-up borstar lite kärlek genom att tvätta dem. Så här gör jag:

Ta borsten och blöt den med borsten neråt under rinnande ljummet vatten. Kör borsten med lätta cirkelrörelser på en mild Shea-baserad handtvål och blöt lite lätt igen och fortsätt att cirkla borsten i lätt kupad handflata. Därefter ta lite ljummet vatten på borsten igen och krama ur borsten uppifrån och ner (som du gör med ditt hår). Upprepa proceduren tills det inte kommer mer smink ur den. Lägg dem på tork med lite lätt lutning för att väta inte ska tränga in i skaftet och förstöra borsten, samma anledning som att skölja bortstarna med borsten neråt. Låt borstarna torka över natten och vänd gärna på dem någongång under kvällen.

Uppifrån och ner:

Borste 1 & 2 - Maxi
Borste 3 - Kicks
Borste 3,4,5 & 6 - Eco Tools

Jag är väldigt nöjd med Eco Tools borstar änsålänge. Jag tyckte att den lilla baby-kabukin var i minsta laget i början men nu har jag vant mig. :)

English: Today I showed my make up brushes som love by washing them and placing them do dry overnight. I'm quite happy with my Eco Tool brushes so far, I thought the baby-kabuki was a little to small at first but it has grown on me! :)

4 kommentarer:

 1. Just det Eco Tools-kitet har jag också och tycker alla fyra borstarna/penslarna är grymma! Skuggpenseln är nästan oumbärlig för mig numera när det gäller att sudda kanter.

  SvaraRadera
 2. Ja jag kan inte annat att hålla med! Är sugen på att skaffa fler Eco Tools kompisar, kanske en stor kabuki?

  SvaraRadera
 3. Har också just det borstsetet och tycker om dom jätte mycket! Super bra borstar! Jag har även ett litet set med små ögonskuggsborstar också :)

  SvaraRadera
 4. Ja verkligen! De är så mjuka mot huden, provade min ID borste häromdagen igen och den kändes inte alls bra nu när jag vant mig vid Eco Tools! ^_^

  SvaraRadera