fredag 8 juli 2011

Recension - 100% Pure Healthy Skin Foundation with Super Fruits SPF 20

Healthy Skin Foundation with Super Fruits SPF 20 från 100% Pure beskrivs som en krämig, heltäckande foundation som ska dölja ojämnheter och ge en perfekt hy. Den appliceras som som en creme och blir som ett matt puder på huden och ska göra hyn sammetslen.
Foundationen är berikad med antioxidant-packade superfrukter och vitaminer och är färgad med pigment från frukt och grönsaker och består av 100% naturlia ingredienser. Den har även ett mineralfilter som ger SPF 20.


Foundationen kommer i en hygienisk pumpförpackning som är lätt att dosera med. Jag köpte den ljusaste nyansen "Creme" som ska passa väldigt ljus hud/porslin hud. Vid första anblick på färgen trodde jag att den skulle vara för mörk för mig men när jag väl jobbat ut den på huden så smälter den in perfekt.

Beskrivningen säger att den ska vara täckande men jag upplever att den lägger sig som en halvtäckande foundation (min fräknar lyser lätt igenom). Om jag vill ha mer täckande får jag lägga på ett lager till. Men ytan blir väldigt matt och sammetslen så 100% Pure håller vad de lovar på den biten. Dock tycker jag att den är lite trögjobbad och formulan kunde få ha varit lite mer lös. Ibland har jag blandat upp den med min vanliga dagkräm för att få den mer lätthanterlig. Dock klarar den inte min feta T-zon framåt eftermiddagen men å andra sidan har jag inte hittat någon annan foundation som gör det.

Jag har använt den här i en månad ungefär och min hud har inte reagerat på den. Eftersom den är helt naturlig och fullpackad med en massa bra godsaker för huden så känns det väldigt bra att smörja in sig med den, nästan som en andra dagkräm! Den känns lite återfuktande och passar nog de flesta hudtyperna. Ett bra naturligt val till ett hyfsat pris - jag tror det blir köp igen!

Plus
- Helt naturlig, som en andra dagkräm
- Fin matt sammetsyta
- SPF 20
- Täcker okey

Minus
- Trögjobbad
- Klarar inte T-zonen

Finns att köpa på Eleven.se. Pris ca 319 kr för 30 ml.

Mer om märket 100% Pure hittar ni i ett tidigare inlägg här.

 English: Review of 100% Pure Healthy Skin Foundation with Super Fruits SPF 20. I like that it's 100% natural and it feels like a second daycreme because of all the natural goodies in it. I gives a nice satinfinish and coverage is okey (more half-coverage - my freckels shines through). But it's a little hard to work on the skin, the formula could have been a little bit more ligther. It's a good natural choice for a resnoable price and I believe I will re-buy!

INCI: Organic Aloe BarbadensislLeaf (Aloe Juice)(1),lOryza Sativa (Rice)iStarch, Extractseleven.se ofiPrunus Persica Fruiti(Peach), Prunus ArmeniacaiFruit (Apricot), TheobromaiCacaoeleven.se (Cocoa Bean)land Lycium BarbarumiFruit (Goji Berry),lEuterpe Oleracea Pulpl(Acai) Oil, PunicaiGranatum Fruit Extractl(Pomegranate Oil), Tocopheroll(Vitamin E),eleven.se SodiumlAscorbate (Vitamin C),iEuphorbia Cerifera (Candelilla)iWax, Extracts ofiOrganiceleven.se Camelia SinensislLeaf Ferment (WhitelTea)(2), Coffea Arabicai(Coffee Cherry), AristotelialChilensis (Maqui Berry),lVitis Vinifera Skinl(Muscadine Grape), GarcinialMangosteen Peeleleven.se (Mangosteen),iMalpighia Punicifolia Fruiti(Acerola), Sambucus Canadensisi(Elderberry), Citrus Grandisl(Grapefruit)eleven.se Seed, LoniceralCaprifolium (Japanese Honeysuckle).
Active ingredients: 15% Titanium Dioxide, 10% Zinc Oxide

3 kommentarer:

 1. Den där har jag också köpt i samma nyans som dig, jag upplever den också som svårjobbad och jag har inte riktigt kommit underfund med hur jag skall applicera den för att få ett snyggt resultat.
  Den torkar på huden före jag ens hunnit fördela den jämnt över ansiktet och minsta lilla torrhetsflaga på huden blir väldigt synlig. Även om jag öser på med fuktkräm före så ser den ändå väldigt torr ut på min hud.
  Brukar du använda fingrarna när du applicerar den eller använder du en borste?

  SvaraRadera
 2. Hej Elisabeth! :)
  Ja jag håller med, verkligen svårjobbad! Jag jobbar oftast med en sektion i taget, t ex ena sidan av ansiktet först, eller under ögonen osv så att jag lägger på foundationen etapp-vis innan den hinner torka. Jag applicerar med fingrarna och blandar ibland upp den med min dagkräm. Just nu är inte min hud så torr (har normal hy/T-zon) så jag upplever inte torrhetskänslan, men på vintern kan det kanske bli problem.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera