Min Hud- & Hårtyp

För att det ska vara enklare för er läsare att bedöma mina recensioner så har jag här skrivit ner min hudtyp/hårtyp för att ni lättare ska kunna förhålla er i de fall jag inte skriver ut det i recensionerna.

Min hudtyp - Ansikte

I ansiktet har jag s k T-zon - normal hud på kinder som kan bli yttorr på vintrarna, och panna och näsa som gärna blir lite fet framåt eftermiddagarna. Jag får finnar mestadels när det är en hormonell peak som t ex innan period men även om jag ätit "dåligt" (kost med mycket sockerarter, vin o sprit, fet mat etc)

Min hud är åt det känsliga hållet, den reagerar på värme, kyla, kliande fingrar och vissa starkare produkter med att bli röd. Jag har några röda blodkärl som syns om man tittar nära på kinderna.

Eftersom jag är väldigt ljus och rödhårig är min hud känslig mot sol. Sommartid får jag fräknar, massor av dem. :-)

Min hudtyp - Kropp

På kroppen är huden ganska mjuk, smidig och håller fuktnivån bra. De ställen jag kan bli torr på är smalben och armar - i övrigt behöver jag nästan aldrig smörja in för att behålla fuktbalansen om jag inte blivit uttorkad på något sätt (saltvatten, dusch, uttorkade duschkrämer, varmt torrt väder etc)

Min Hårtyp

Mitt hår har ett väldigt speciellt uttryck - Fet och ibland kliande hårbotten med lite mjäll(?) och ibland med torra hårtoppar. Lite grövre glatta/hala hårstrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar