tisdag 4 mars 2014

Tips ~ Ekologiska fröer!


I helgen besökte jag en Tiger butik i södra Sverige. För er som inte vet så är Tiger, eller TGR som det kallas i Sverige, en dansk butikskedja som är specialiserad på billiga roliga prylar och allt möjligt man behöver till hemmet, någon annan eller sig själv. Alla varor säljs till fasta priser – 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 100, 150 eller 200 kr. Och ofta är det 2 för, eller 3 för t ex 10 kr.

Och denna gången hittade jag ekologiska fröer! Hur kul var inte det? Jag hade nämligen tänkt att beställa fröer men kom undan väldigt billigt även om jag behöver komplettera lite. 3 fröpåsar för 10 kr!

Fröpåsarna bär danska Livsmedelsverkets röda logo "Statskontrolleret ekologisk" och EU Organic loggan (dock har TGR den gamla EU loggan och inte den nya vilket är märkligt). Med dessa två märkningar och med vetskapen om att Danmark är ett föregångsland när det gäller ekologiskt kände jag mig trygg med att köpa dessa. Dock var jag lite snabb med plocka på mig blomfröerna, de har ingen ekologga men som tur väl är ska jag inte äta dem. :-) Med i bild som också handlades på TGR är träpinnar och pappkrukor.

English: I found organic vegetable-seeds at the danish budget-store TGR. 3 sackets for only 10 SEK! Amazing! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar