måndag 17 mars 2014

Härliga nagellacks-nyheter från Une


Förra veckan dök ett presskit upp i brevlådan från Une Natural Beauty. Innehållet bestod bland annat av deras nya nagellacksfärger + ett topp/fast dry-lack och ett nagelstärkande lack. Ville visa er de nya nyanserna och berätta lite om hur jag upplever lacken.

Jag har sedan tidigare recenserat Unes lack och gillar dem mycket. Une's lack är alla i jordnära färger som ska passa de flesta - precis som deras övriga sortiment. "Basiga" färger för både fest och vardag tycker jag. De har breda borstar och det behövs egentligen inget baslack eller topplack. Vad jag förstår är lacken 3-Free dvs fria från ftalater, formaldehyd och toluen. UNE har även ersatt vissa petrokemiska biprodukter mot ingredienser med naturligt ursprung, som t ex bomull, potatis och majs. Det finns "renare" lack på marknaden med dessa är ändå ganska prisvärda. Omkring 119 kr kostar ett lack.


De nya nyanserna för i vår är följande:

C16 Faded Brown - Varmt chokladbrunt krämlack. 75,5% naturliga ingredienser.

C03 Vintage Pink - Gammelrosa krämlack. 78,5% naturliga ingredienser.

C04 Undressed Orangey-Pink - Persikorosa krämlack. 78,5% naturliga ingredienser.

C11 Essential Beige Nude - Nudefärgat beige krämlack. 78,5% naturliga ingredienser.Min absoluta favorit av dessa är definitivt det persikorosa lacket. Det var kärlek vid första ögonkastet! :-) Alla nyanserna är väldigt användbara och tidlösa även om jag kan tycka att det bruna lämpar sig bäst på hösten (gärna i sällskap av en varm kopp choklad). Bilden ovan är tagen i solljus.

Två andra lacknyheter är:

Smart Nail Care - Ett stärkande lack som ska vara berikat med arganolja och vitamin E. Torkade snabbt på nageln och lämnade en glansig yta. 81 % naturliga ingredienser.

Fast & Dry Top Coat - Ett topplack som skyndar på torktiden. En bonus med det här lacket är att den har en geléliknande konsistens som ger en skyddande och glansig yta och låser in färgen. Blev riktigt fint och verkar förlänga hållbarheten på lacket. Nu har jag haft mina naglar lackade med Smart Nail Care underst, C04 Undressed Orangey-Pink mellan och med Fast & Dry Top Coat ovanpå och haft det i 3 dagar hitintills och måste säga att det är inte mycket som flagnat på naglarna. Jag är imponerad. Får återkomma med recension av hållbarhet! 87% naturliga ingredienser.

English: Une Natural Beauty's new nailpolish colours! I adore C04 - the peachy one. <3 All colours are timless and suits most people. I've tried the Smart Nail Care and Fast & Dry Top Coat and I really like the result. Fast & Dry Top Coat gives a geltexture to the Nail and dries really fast. So far Iäm impressed by the sturdiness of my nailcolour with the Fast & Dry Top Coat  on top. To be continued...

2 kommentarer:

  1. Riktigt fina färger! Kul att se dem på naglarna, det var det som tippade mig över kanten och jag har nu beställt hem C03 och C04.
    //Hanna Li

    SvaraRadera
  2. Åhh vilka fina färger! Jag gillar verkligen c03, c04 och c11 :) DIna naglar kommer se så fina ut nu i vår/sommar :)

    SvaraRadera