torsdag 20 februari 2014

Recension ~ Algologie Micellar Cleansing Water for Face and Eyes



Algologie Micellar Cleansing Water är ett skonsamt ansiktsvatten som ska lösa upp makeup och tvätta bort orenheter. Med hjälp av miceller binds smuts i bomullspaden och lämnar huden ren. Det innehåller även något som kallas Exclusive Algo3 Complex (2 sorters alger och havsvatten från Golfströmmen) som ska tillföra mineraler, fukt och anti-oxidanter. Ska passa alla hudtyper och är även utvecklad speciellt för känslig hy och behöver inte sköljas bort.

Det här rengörings(ansikts)vattnet kommer i en generöst tilltagen flaska på 250 ml med pumpfunktion. Rengöringen är helt klar och som vatten i konsistensen och doftar lite parfymigt och lätt av hav. Jag har använt den här produkten på två sätt:

1. Först använt mild rengöring i ansiktet och sedan använt Algologie Cleansing Water för att ta bort resterna av makeupen.

2. Först använt Algologie Cleansing Water för att ta bort ögonmake och svept över resten av ansiktet och sedan följt upp med en mild rengöring.

Både sätten har fungerat bra för mig! Jag tycker att rengöringsvattnet tar med sig smutsen bra, men ögonmaken kan ibland behöva att man vilar bomullspaden mot ögat några sekunder för att blöta upp och sedan dra några varv runt ögat för att få bort allt. Men huden känns lugn, ren och ganska återfuktad efteråt.

Dock har jag insett att ingredienserna inte är 100% naturliga. Något Algologie visserligen inte går ut och stoltserar med heller, men jag är ju petig. :-) I INCI kan man hitta parfym och några kemiska konserveringsmedel med långa krångliga namn som knappt går att uttala. Väldigt synd för jag gillade Algologie's sätt att ta till vara på havet och dess växter.
Plus
- Löser upp smuts och make up bra
- Lämnar huden mjuk och ganska återfuktad
- Dryg! Min flaska har räckt länge och är fortfarande inte slut.

Minus
- Tyvärr inte helt ren ingredienslista

Pris ca 210 kronor för 250 ml. Du hittar Algologie i Life-butikerna.

English:
INCI: AQUA (WATER / EAU), DECYL GLUCOSIDE, POLYSORBATE 20, BENZYL ALCOHOL, PARFUM (FRAGRANCE), LACTIC ACID, MARIS SAL (SEA SALT / SEL MARIN), BUTYLENE GLYCOL, CHLORPHENESIN, TRIPLEUROSPERMUM MARITIMUM EXTRACT, LINALOOL, HYDROXYISOHEXYL 3-CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE, CHONDRUS CRISPUS EXTRACT, HEXYL CINNAMAL, SORBIC ACID, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, ALARIA ESCULENTA EXTRACT, METHYLISOTHIAZOLINONE, DEHYDROACETIC ACID

4 kommentarer:

  1. Kul att det kommer fler Micellar Water. Är nyfiken på sådana. Köpte ju ett från Melvita för en tid sen, men det gjorde min hud lite torr. Kanske passar din hud bättre? Finns på Naturisimo.

    SvaraRadera
  2. Dina recensioner är alltid lika intressanta :)

    Är det inte dags för en vårig header snart? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Eyla!
      Ja det är det, tänkte på det häromdagen. Kommer snart! :)

      Radera