tisdag 3 december 2013

Kurerar med C-vitamin, fukt och vila


I morse vaknade jag av att halsen kändes tjock och svullen och under dagen kände jag hur jag blev tröttare och tröttare. Helt klart någon slags förkylning på G. Så ikväll tar jag det verkligen superlugnt. Ok, lite pyssel blir det med det här inlägget och att svara på mail, men det är i stort sett det enda. Jag brukar inte bli sjuk så ofta (ta i trä) så jag hoppas på att vakna utvilad och pigg imorgon efter en god natts sömn.

Insåg att det fanns en liten röd tråd mellan i alla fall 2 av produkterna jag skämmer bort mig själv med ikväll - citrusdoftande Cicamed Serum C och citrondoftande Mama Bee bodyoil från Burt's Bees. Dessutom en riktigt fuktgivare i form av ett prov på Jurlique's Moisture Replenishing Mask som jag hittade bortglömt i en låda. Lyx! För mig blir det faktiskt premiär för Jurlique! Någon som testat denna tidigare?

English: Today I'm feeling very tired and I believe that I got som sort of cold. Pampering myself with Cicamed Serum C, Mama Bee bodyoil from Burt's Bees and in one of my drawers I found a sample of Jurlique's Moisture Replenishing Mask. This will be my Jurlique-premier!

6 kommentarer:

 1. Gör eget te på ingefära och citron ( och honung om du gillar det) så blir du frisk på nbolltid! Funkar i alla fall på mig :) Krya på dig, kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack söta Eyla för omtanken. :-) Dessvärre blev jag sängliggande dagen efter men nu är jag på benen igen. Skönt att kroppen jobbade igenom det onda snabbt. Tror nog det var första gången jag var ordentligt sjuk på mer än ett år nu. (ta i trä)

   Radera
 2. Hoppas förkylningen försvunnit. Jag apr testat masken från Jurlique. Jag gillar deras masker och även denna, men den är tyvärr inte så återfuktande för min torra hud. Jag föredrar deras Intense Recovery mask som jag tycker fälgar upp huden. Inte heller den återfuktande, men den har ju en annan funktion s då får man följa upp med en fetare kräm om man ska ha den på vintern.
  För att gå vidare med din fundering kring olika reaktioner på ämnen i produkter som vi talade om tidigare när det gällde Esses produkter så kan jag säga att jag inte verkar tåla Cicameds produkter och det beror sannolikt på den höga halten citrusoljor i produkterna. Jag att varit så nyfiken på Cicamed

  SvaraRadera
 3. ...så kändes trist att det inte funkade. Jag köpte 24 hour krämen och fick prov på cleanser och nattkräm. Rengöringen kändes jättetrevlig, men de andra två irriterade huden. Typiskt för när jag reagerar på citrus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Malin! Tack för dina svar! :) Jag blev tyvärr sängliggande dagen efter men är på benen igen nu. Som jag skrev till Eyla ovan så verkade min kropp ta hand om det onda ganska snabbt. Det vara bara vila som behövdes.
   Jag förstår att du kan vara allergisk mot Cicamed då, verkar baseras endel på citrusoljor (vilket jag tycker många produkter har). Mitte på Beauty Comes Clean skrev ett intressant inlägg om Citrusoljorna, jag antar att du läst det? Då funderar man lite över vad man ska välja för produkter i framtiden, men främst till framtida barn... :/
   Jag kan för mitt liv inte förstå vad det är jag reagerar på i Esse's produkter? Tycker inte där är några konstiga saker och den enda gemensamma nämnaren är Roibos? Trist, för jag gillade verkligen deras toner!

   Radera
 4. Skönt att du mår bättre nu iallafall.:-)
  Ja, usch det är tråkigt när man inte tål saker och än mer irriterade när man inte vet varför. :-/

  SvaraRadera