onsdag 13 november 2013

Minitest ~ AEOS Active Energised Organic Skincare


AEOS står för Active Energised Organic Skincare. AEOS kommer från England och består av aktiva, ekologiska, biodynamiska ingredienser från deras egen certifierade biodynamiska gård i Shire, England. Andelen ekologiska ingredienser ligger på mellan 74-98 % och innehåller även spagyriska tinkturer från ädelstenar, som sägs ge olika energier. Färgerna är 100% naturliga och kartongerna är av återvunnet papp med blomblad i. Enligt AEOS själva ska man helt enkelt välja de färger man dras till - för att troligen är det dessa energivåglängder man behöver mest.

Jag fick hem ett presskit med provflaskor av AEOS produkter från Anna på Softskin.se för utvärdering. Så för min del blev det inte så mycket till att välja färg kanske men det är en liten blandning på dem. Annars hade jag kanske valt rosa, vem vet? :-) Här kan ni se hela sortimentet.

Cleansing Oil Dé-Maq Gul flaska - En oljebaserad rengöring som doftar underbart av lavender och innehåller bl a Speltolja, Jojobaolja, Druvkärnolja, Sesamfröolja, Avocadoolja och Vitamin E. Löser lätt upp all smuts och makeup men fungerar inte alls för mina ögon som blir helt simmiga och oljiga! Annars tycker jag att huden känns mjuk, ren och len efteråt. Känns knappt som att man behöver smörja in sig.

Energizing Conditioner Blå flaska - Ska användas efter rengöring men före ansiktsvatten och ska balansera och förbereda huden för fukt med fina ingredienser av bl a Speltolja, Rosenvatten, Rosenextrakt, Johannesörtextrakt och Vit björkextrakt. Ganska tunn flytande konsistens som luktar ros och ger en fräsch uppfriskande känsla. Vet dock inte varför man inte bara kunde skippat den här produkten och bara haft ansiktsvatten med den förberedande egenskapen istället? Tycker de verkar likvärdiga men ansiktsvattnet ger en skönare känsla på huden.

Refreshing Hydrating Mist Blå flaska - Ett ansiktsvatten som ska fräscha upp och ge återfuktning. En väldigt fräsch och svalkande mist som är underbar att spaya i ansiktet. Aktiva ingredienser är Rosenvatten, Lavendelextrakt, Apelsinextrakt, Speltolja och Citron Myrtenolja. Av alla produkterna är detta min favorit! Doftar fräscht av ros, lavendel och citron. Några kvällar har jag faktiskt bara använt den här misten och inget annat efter ansiktstvätt och huden har inte behövt något mer.

Realive Serum Blå flaska - Ett väldigt lyxigt serum som är lättflytande och som innehåller hyaluronsyra som låser in fukten i huden och jämnar ut rynkor. Andra aktiva ingrediensr är Speltolja, Rosenvatten, Lavendelextrakt, Rosenextrakt coh Rosgeraniumolja. Doftar fräscht av lavendel, ros och geranium. Även serumet känns svalkande och huden känns mjuk och smidig. Jag tycker att jag känner en viss åtstramande och upplyftande effekt - den positiva varianten. Dessutom ser jag stor skillnad på mina porer som blir mindre utav det här serumet! Dock tycker jag inte riktigt räcker till för min hud fuktighetsmässigt, mina torrhetslinjer råder den inte bot på.

Enriching Moisturiser Blå flaska - En ansiktsolja som ska hjälpa till att försegla och bevara alla de positiva effekterna av återfuktning från de föregående produkterna. Krämen absorberas snabbt och ger en "mättad" känsla.  Doftar lite av ros men även av lavendel och tea tree och innehåller massor av vårdande ingredienser; Speltolja, Jojobaolja, Sötmandelolja, Arganolja, Rosenvatten, Lavendelextrakt, Kamomillextrakt, Arnicaextract, Sötmandelolja, Citron Myrtenolja, Citron Tea Treeolja och Lavendelolja.

English: Minireview of 5 AEOS Products. AEOS products contain organic and biodynamic plant extracts, essences and essential oils, as well as spagyric tinctures of crystal energies, and the waveforms of colour. Please use the translate button to read the minireviews! :-)

2 kommentarer:

 1. Intressant att se vad du tyckte. Jag vann ett mini kit, men det var mindre än dina flaskor så tyckte inte det gick att skriva en recension på dem. Kändes milda för min känsliga hud, men i övrigt som sagt svårt att säga?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, håller med. Sprayflaskorna var ganska stora men tuberna ganska små och som du ser gick det åt olika mycket. Därav bara minitest! :-)
   Jag tyckte de fungerade bra på min hud (förutom oljan då som inte var något bra att tvätta bort mascara med pga av just oljan i den). Men min hud behövde lite mer fukt än vad dessa produkterna gav mig men samtidigt såg jag stor skillnad på porerna efter att jag lagt på serumet. Men jag har med lite svårt att säga om jag kommer köpa dem i fullsize.

   Radera