lördag 16 november 2013

iHerb + en liten besvikelse


I veckan hämtade jag ut min senaste iHerb paket - lappat och lagat med plast och tejp, signerad Posten. Med i paketet låg en lapp med texten "Bifogade försändelse har tyvärr skadats under posthandlingen." Och lite mer text där det står att jag ska vända mig till Posten om det saknas något. Vilket det givetvis gjorde! Så ledsen jag blev! :-( Men ja, sånt som händer. Men frågan är om jag kan få någon ersättning från Posten. Får ringa till dem och se vad de kan göra.

Men tillbaka till innehållet i paktet. Efter att ha läst om att Agavesirap inte alltid är det bästa alternativet pga av dess höga innehåll av fruktos och för att det faktiskt är en processad produkt (finns massor med artiklar på nätet men här är en som beskriver bra vad det handlar om). Så jag beställde hem Kokos Nektar. Coconut Secret Raw Coconut Nectar Low Glycemic Sweetener är gjord på nektaren från Kokosblomman och ska vara snäppet bättre än Agave sirap (läs om det här). Ska bli spännande att testa på gröt och dylikt. Smakade lite och den hade en lite kolaaktig men inte för söt smak, och lite segare i konsistensen.

Sedan beställde jag den nya doften av Hugo & Debra Naturals ansikts/kropps-mist - Sea Fennel & Passionflower (Strandsilja & Passionsblomma). Lite parfymigare men fräsch doft. Gillar!

Med i beställningen skulle det även varit en till flaska ansiktsmist från Hugo & Debra och en liten flaska Havtornsolja.

Det blir till att se om Posten vill ge mig ersättning på det. Har ni råkat ut för detta? Hur gick ni tillväga? Vände ni er till Posten eller iHerb?

** UPPDATERING ** Jag mailade iHerb och de var gulliga och sätta in de saknade produkterna värde som iHerb rewards så jag har dem till godo. Skönt! Så jag brydde mig inte om att prata med Posten.

English: This week I got my iHerb package - slightly demolated. And of course some items where missing! :-( I will Contact my local postoffice and see what they can do about it. Have you been in the same situation? What did you do? Did you talkt to iHerb about it?

In my latest order was Coconut Secret Raw Coconut Nectar Low Glycemic Sweetener - instead of Agave Syrup that I learned is a processed Product and very high in fructose. I also bought the new scent of Hugo & Debra Naturals bodymists - Sea Fennel & Passionflower. Like it a lot!

18 kommentarer:

 1. Jag har ännu inte fått något skadat paket från iHerb. Peppar, peppar. Vet faktiskt inte vilket som är bästa vägen att gå med ett skadat paket om det ligger en lapp i som säger att du ska vända dig till posten? När något har blivit skadat i ett paket som jag beställt från andra företag så har kag vänt mig till företaget och de har skickat en ny produkt.
  Apropå iHerb så hoppas jag att de inte är inne i en dålig period igen. De har varit så snabba, men nu har jag ett paket som jag snart väntat på i fyra veckor. Hoppas det är en tillfällighet. Ska se till att bunkra upp över jul så man inte beställer under julruschen. Men det kanske alla andra tänker också så kanske därför det börjar ta långt tid nu. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj! 4 veckor? :/ Det låter väldigt länge Malin! Hoppas det kommer snart så det inte försvunnit på vägen. Jag har nu mailat iHerb och ska ta kontakt även med Posten om se vad de säger. :)
   Du har nog en poäng med att beställa nu innan jul, tror med jag ska kolla upp vad som behöver beställas.

   Radera
  2. "Skönt", då är det inte bara jag som väntar...och väntar....mitt paket skickades 6 nov så än finns det kanske hopp, har hittills fått allt jag skickat efter.

   Radera
 2. Jag fick en gång ett tomt kuvert, från Sverige. Jag bor i Danmark ochdet enda Post Danmark kunde göra var att se om innehållet låg på Posthuset, vilket det inte gjorde :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vad tråkigt! :( Man blir så ledsen över att det inte går att lita på Posten i alla lägen.

   Radera
 3. Paketet jag nu väntar på är på tionde dagen idag det förra tog 18 dagar, brukar ta 10. Söligare just nu absolut.
  Har inte mycket hopp till posten, men tycker att du ska prata med om iaf. Sen iHerb;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad tråkigt att det tar så lång tid för ditt paket? :/ Mina har alltid tagit 10-12 dagar ungefär. Och inget krångel - förrän nu. Har mailat iHerb och ska ta kontakt även med Posten om se vad de säger. :)

   Radera
 4. Mitt första paket från Iherb hade blivit ordentligt förstört under leveransen så att två produkter var totalförstörda. Jag kontaktade iHerb och de var så snälla att de ersatte båda produkterna, inget krångel alls. Även om det inte ens var deras fel utan kanske mera postens, väldigt bra kundservice! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du delade med dig Elisabeth. Jag hoppas iHerb skickar två nya produkter. :)

   Radera
 5. Min erfarenhet är att det är mycket svårare att få posten att ersätta skadat paket som inte skickats som rekommenderat. Jag hade hört av mig till företaget och hoppats på att dom tar ansvar för (ev den undermåliga) förpackningen för att dom vill ha nöjda kunder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset Annika! Har mailat iHerb och ska ta kontakt även med Posten om se vad de säger.

   Radera
 6. Vilken otur du haft :( Håller tummarna för att det ska lösa sig för dig!

  SvaraRadera
 7. Du borde ta och läsa det här om kokossocker och det negativa om det! Ett tips är att verkligen låta bli det.. Läs: http://www.tropicaltraditions.com/coconut_palm_sugar.htm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för länken Jenny! Såg att det var mycket text så jag ska läsa igenom det när jag har tid. Har funderat på att testa även kokossocker men jag kanske ändrar mig efter ditt tips!

   Radera
 8. Har aldrig råkat ut för skadat paket men jag vet inte om jag skulle orka kontakta posten. Tänk om de kommer på att de borde debitera moms för paketet. Är alltid så glad att jag slipper undan momsen och adminstrationsavgiften. Iherb har alltid varit tillmötesgående när de levererat något fel däremot. Alltid fått behålla varan och fått pengarna tillbaka. Så testa med dem i första hand. Säg att sakerna var trasiga inne i paketet så får du säkert pengarna tillbaka.

  SvaraRadera
 9. Jag har väntat 18 och 20 dagar på mina första två paket och längtar tills de kommer! Hoppas de kommer och inte har försvunnit :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men oj! Vilken tid det tar! :( Mina paket har tagit högst 15 dagar, för det mesta tar det bara 10-11 dagar. Hoppas de kommer fram!

   Radera