fredag 9 augusti 2013

Nyttigt paket från iHerb!


Den här gången blev det faktiskt ingen skönhet utan istället ett paket inriktat på ett mer hälsosamt leverne.

Det har bloggats friskt om Questbars på hälso- och träningsbloggar i Sverige och nu fick jag äntligen tummen ur och beställde ett 12-pack med proteinbars från Quest Nutrition i smaken Chocolate Brownie. En bar innehåller bara 170 kcal men har 20 gram protein, och är helt utan tillsatt socker.

Jag har provat 2 bars nu och gillar dem även om de är en aningens torra och något salta (?). Men om man värmer chokladbaren 5-10 sekunder i micron så blir den mjuk och får en seg härlig konsistens. Nästa gång tror jag att jag ska beställa en annan smak, tänkte gå efter Tastyhealths Questbar-topplista och beställa Coconut Cashew eller Banana Nut Muffin (som hon nämnt i ett annat inlägg).

** Update - Isabel hörde av sig och upplyste mig om att det var sucralose just i Chocolate Brownie-smaken. Om ni vill undvika det så kika gärna på innehållsförteckningen på de olika smakerna. De två andra smakerna jag nämnt ovanför innehåller t ex INTE sucralose.

Min ekologiska kakao tog slut så jag bestämde mig för att testa rå kakao så Organic Raw Cacao Powder från Fun Fresh Foods fick följa med i paketet. Ska användas till bakning, smoothies och annat gott!

Något jag tittat på länge är naturliga flytande sötningsmedel med Stevia. Valet föll på SweetDrops Sweetener Vanilla Creme och Now Foods Tropical Fruit och Dark Chocolate.

Alla 3 luktar fantastiskt och innehåller inga kalorier. Endast ett par droppar behövs för att få smak och sötning. Jag har bara hunnit testa dem ett par gånger var i vatten, gröt och smoothies. Bäst tycker jag om Vanilla Creme som smakar och luktar vanilj och grädde. Jag valde den eftersom den kändes väldigt gångbar till det mesta, t ex i kaffe, te, smoothies, desserter, mellanmål och som allmän smaksättare. Tropical Fruit smakar lite fruktdrink så jag tror den görs sig bäst i drinkar, smoothies, vatten mm. Dark Chocolate smakar och luktar det den heter, mmm! Den kommer jag ha i smoothies, bakning och i min bananpannkakor.

Alla 3 har en viss liten bismak av Stevia men det är inget som förstör smakupplevelsen. Vanilla Creme (Sweetleaf) är det jag tycker har minst bismak av dessa.

När jag köpte var det specialpris på Now Foods Better Stevia och jag såg att det fortfarande är det! 3,95 dollar (ca 25 kr) per flaska och ni hittar dem här.

Jag blev väldigt glad över mina små flaskor med flytande stevia och ser potential på användningsområden. Nästa gång funderar jag på att slå till på Cola, English Toffee och eller kanske Lemon Twist?

Här hittar ni all flytande stevia om ni är nyfikna.

Med på köpet fick jag även iHerbs egna Vitamin D3 (5,000 IU) då de hade en prova-på-gratis deal när jag beställde. Kommer passa bra under det mörkare vinterhalvåret. :-)

Om ni aldrig beställt från iHerb och är nyfikna kan ni använda koden GBT832 för att få extra rabatt på er första order. Handlar ni för över 40$ får ni 10$ i rabatt, handlar ni för under 40$ får ni 5$ i rabatt.

English: This is my latest iHerb-haul! This time i focused on natural and healthy Foods, such as Questbars, liquid stevia and raw cocoa. The liquid stevia was a nice touch to smoothies, drinks, desserts and my bananapancakes. Mmm! :-) Please use the translate button to the right far up in the blog to read all in your language.

If you are curious about iHerb, you can use my personal code GBT832 to get a discount on your first order. Orders of $40 or more receive the maximum $10 discount, orders under $40 receive $5 off.

4 kommentarer:

 1. Fick Sweetdrops Vanilla creme på prov av Hälsokraft och har använt den lite till och från i chocladkräm och drycker. :) Tycker dock den har lite bitter eftersmak, men hört att detta är något man blir van vid.
  Better Stevia var jag på väg att köpa men insåg att denna innehöll alcohol, vilket jag inte förstod poängen i. Känner man av den?

  Har en liten undran också varför du fått för dig att du behöver protein bars? Och inte för att jag vill förstöra något, men jag känner mig skyldig att dra upp att när något är sockerfritt bör man se upp! Questbars innehåller Sucralose som är ingen bättre än Aspartam.
  Källa:
  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/02/10/new-study-of-splenda-reveals-shocking-information-about-potential-harmful-effects.aspx

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Isabel! :) Jag tycker nog att det är något mer bitter eftersmak i Better Stevia än Sweetdrops. Kanske pga av just alkoholen? Jag tror det är alkohol i pga av smaken/doften ligger i en alkoholbas, där finns nämligen en utan alkohol med, men då utan smak. Men eftersom jag gillade Sweetleaf bäst så kommer det nog bli de jag köper i framtiden - och då utan alkohol. För kan Sweetleaf, varför skulle inte Now Foods göra samma sak?

   Tack för din input ang. Questbars! Jag ville ha något som är lätt att ta med/äta direkt efter jobb innan träning så valet föll på en proteinbar. Jag har läst lite om Sucralose innan men jag trodde inte det var så illa. :/ Tack för länken! Blir nog att försöka baka egna varianter i framtiden. Gjorde en proteinkaka på bland annat havregryn häromdagen så jag får väl försöka utveckla det istället. :)

   Radera
  2. Satt och kikade på de andra smakerna på Questbar och såg till min glädje att de andra smakerna jag är sugen på INTE innehåller sucralose! :)

   Radera
  3. Konstigt att de lägger i sucralos i en men inte andra? Haha, men bra att de hade andra alternativ! Men som sagt bör man se upp!
   Jag tänkte mer att proteinhysterin är just det, en hysteri och en ignorant sådan. Om det är energi du vill åt så är kolhydrater med låg fetthalt din vän (t ex en banan).
   Drar väl en liten källa men jag rekommenderar att göra din egen research på protein: http://sacredsourcenutrition.com/the-danger-of-too-much-protein-in-excess-of-10/#
   Till exempel är 20g protein cirka hälften av mitt maxintag för dagen, men också vad jag oftast konsumerar på en dag och tillräckligt för mig att bygga muskler på. (- bara googla raw vegan body builders)
   Tar kanske detta för långt ^^ men jag vill verkligen få Sverige att inse att LCHF och alla dessa lowcarb och highprotein dieter är skit och bidrar bara till mer ohälsa i landet. Jag föll för det och nu vill jag hindra andra från samma misstag, och kanske det sprider sig och då kan vi alla leva lyckligt igen :) *önsketänkande*

   Radera