torsdag 16 maj 2013

Recension ~ Badger Company Sunscreen Lotion SPF 16 Aloe Vera

Jag får be om ursäkt för bilden, lyckades inte knäppa ett bra kort på tuben innan den mystiskt försvann på Boracay, Filippinerna. Kanske någon som tog den? Finns nämligen inte att köpa så låga SPF på ön! Så ni får hålla tillgodo med ett kollage med en utav mina bilder från semestern. :-)

Badger Company Sunscreen Lotion SPF 16 Aloe Vera är en solkräm där basen består av ekologisk olivolja och Aloe Vera extrakt som tillsammans med zinkoxid skyddar mot solskador och vårdar på samma gång. Innehåller ingen nano och innehåller bara naturliga ingredienser. Den innehåller 10.55% zinkoxide som skyddar mot UVA/UVB. Enligt Badger ska man återapplicera varannan timme eller om man torkat sig direkt efter bad. Certifierad QAI och Natural Products Association Certified.

Badger Company Sunscreen Lotion SPF 16 Aloe Vera finns med på Skin Deep lista bästa solskydd 2012 med ett betyg på 2. Om ni vill läsa mer så finns här mer info för detta solskydd och här hittar ni listan i sin helhet.

Solskyddet är lätt att smörja in på huden och inte alls så seg som Badger's Sport Sunscreen SPF 35 som jag recenserat tidigare. Jag tycker att det doftar svagt jordigt av mineraler och något annat (kanske Aloe Veran?) Krämen är vit och känns som en vanlig hudlotion när man smörjer. Krämen är lite klibbig på huden till en början, men kanske berodde det snarare på att jag befann mig i ett varmt land med hög luftfuktighet. Att det blir en viss hinna på solskydd tror jag inte man kommer undan.

Både jag och min sambo tycker att den skyddar väldigt bra! De dagar jag kom ihåg att smörja in en extra gång eller efter bad eller efter ett par timmar såg jag på kvällen att jag fått lite färg ändå fast utan att bränna mig. Jag använde visserligen SPF 16 mest på ben, mage och armar men jag har inte märkt krämen har orsakat någon klåda eller finnar. Men eftersom jag använde min Badger SPF 35 (som var fetare i konsistensen) i ansiktet utan problem, så kan jag inte tänka mig att den här skulle ge mig det! :-)

Plus
- Skyddar bra
- Luktar inget speciellt
- Täpper inte till porerna / inga solfinnar

Minus
- Kan inte komma på något!

Betyg blir 10 utav 10. Ett solskydd som gör vad den lovar, vi kommer att köpa igen!

Pris omkring 95 kr för 87 ml beroende på valutakurs och finns att köpa hos iHerb.

Om ni funderar över Zinkoxiden så har EU:s Scientific Committee on Consumer Safety har kommit fram till att zinkoxid är ofarligt i solskydd, till och med i nanoform. Läs mer hos Hannah / Naturligt Snygg.

English: Review of Badger Company Sunscreen Lotion SPF 16 Aloe Vera. It's easy to apply on the skin(like a regular bodylotion) and it gives a good reliable protection if you apply regularly. Doesn’t give me pimples or rashes. Me and my boyfriend really like this sunscreen and we will buy it again! I bought mine at iHerb.

INCI: Non-Nano Uncoated Zinc Oxide 10.55% - *Aloe barbadensis (aloe) extract, *olea europaea (extra virgin olive) oil, *sucrose polysoyate (from soybean), Aqua (purified water), *ethyl palmate (from palm), *sucrose cocoate (from coconut), *glycerin (from palm), *citrus medica limonum (lemon) extract, chondrus crispus (carrageenan) extract, xanthan gum, and *hydrolyzed soy protein (from soybean).
* = Certified Organic

3 kommentarer:

  1. Ah, precis den där har jag också. Använde förra sommaren och tyckte den var toppen, skulle också ge den högsta betyg. :-) Halva tuben är kvar från förra året, har haft den i kylen och chansar på att den går att återanvända även denna sommar.

    SvaraRadera
  2. Vad kul att du hittat en bra solkräm! Har själv problem med att mitt solskydd från Lavera blir så vitt på huden men efter vad jag har förstått så blir man inte det med denna eller? :)
    Får nog bli köp av denna då jag skall införskaffa solskydd nästa gång!

    SvaraRadera