söndag 14 april 2013

Härliga Söndag + Minitest av Montagne Jeunesse ansiksmask.


Idag har det känts som att våren äntligen är på väg! Jag och min sambo har bara tagit det lugnt hela dagen, tittat på serier, fixat hemma och varit ute och promenerat i det soliga vädret. Jag älskar söndagar utan måsten,  då får jag tid till att "ladda batterierna" inför en ny jobbevecka och göra det jag vill.

Idag lyxade jag till det med ansiksmask från Montagne Jeunesse. Många av er har säkert sett de här förpackningarna hängandes på större stormarknader och kanske avfärdat dem som en liten förpackning fylld med färgglada kemikalier? Det gjorde i alla fall jag för tills för några år sedan.

Montagne Jeunesse's ansiktsmasker har en förvånansvärt hög andel naturliga ingredienser och de som är från naturen är oftast markerade med färgglad text medans de enstaka icke-naturliga är svart-markerade. Enligt Montagne Jeunesse är alla deras produkter är tillverkade helt utan parabener, och alla plant-baserade ingredienser kommer ifrån hållbara jordbruk. Inga av produkterna är testade på djur.

Alla de sorter jag provat luktar väldigt gott, är lätta att tvätta av och har lämnat min hud nöjd och återfuktad.

Senast jag köpte så kom jag över mina för endast 10 kr styck på en lågpriskedja (ångrar att jag inte köpte fler). Lite osäker på vad de kostar i vanliga fall men jag skulle kunna tänka mig att det rör sig om ca 20-25 kr per förpackning. Förpackningarna är generösa och räcker oftast till flera appliceringar om man försluter dem väl. Jag brukar ta en lång pås-klämma och täppa till rakt över förpackningen upptill.

Hoppas ni har haft en fin söndag! 


English: Today it felt like spring is finally on its way! Me and my partner have just taken it easy all day, looking at comics, fixed home and been out and walked in the sunny weather. I love Sundays, but must haves, then I get the time to "recharge the batteries" for a new jobweek .

Today I applied a mask from Montagne Jeunesse. Many of you have probably seen these mask hanging on the larger supermarkets and perhaps dismissed them as a small packet filled with colorful chemicals? It did that until a few years ago.

Montagne Jeunesse's face masks are surprisingly natural and the ingredients are from nature are usually marked with colorful text, while non-natural is marked with black text. All the varieties I've tried smell very good and left my skin happy and hydrated.


Hope you all had a nice sunday! 


*** Update ***

Nedan ser ni INCI / Below you can see INCI


10 kommentarer:

 1. Älskar deras Dead Sea Mud Spa, men sen var det nån kokosmask (som jag ej kan hitta på deras sida) som min hy reagerade riktigt illa med. Sedan dess vart jag lite "put off" av pås-masker. Och nu för tiden gör jag mina egna färska ansiktsmasker av frukt, honung, olja och kryddor, och känner inte behovet av att köpa några färdigblandade.
  Däremot är det lite svårt att göra sin egen lermask som är min favorit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Isabel!
   Vad tråkigt att du reagerade på en utav maskerna! :(
   Jag är imponerad av att du gör dina egna, jag skulle själv vilja bli bättre på att göra det men älskar samtidigt alla fina produkter som ploppar upp lite överallt. Sedan är jag nog lite lat... men drömmer om att göra mina egna skrubbar och masker så när tiden är mogen blir det nog mer av den varan på bloggen.
   Tack för tipset om lermasken, ska testas om jag hittar den! :)

   Radera
  2. Ja, det är lite mer messy med egengjorda masker, t ex min favorit ingrediens är gurkmeja som är en superkrydda (motverkar cancer, åldrande och hjälper huden läka fortare), men lämnar ansiktet gul och sitter som berget att man behöver tvätta ansiktet två-tre gånger med en tvättsvamp. Annars använder jag kryddan väldigt mycket i maten och försöker få i mig minst 1 tsk om dagen!
   Jag gillar idén av att använda mig av det jag har hemma och gör nästan varje morgon i ordning en ansiktsmask av min frukost som jag låter verka medan jag äter och gör alla mina morgonsysslor. Ett tips är att börja med något så enkelt som en honungsmask och sedan börja mixa med andra råvaror eller essentiella oljor!
   Men jag förstår dig helt att man dras till fina och nya produkter - även om deras ingredienslista är till 90% av vad man har hemma! :D

   Radera
 2. Låter som en härlig söndag! :-)
  Jag har inte sett dem, men ska hålla ögonen öppna.
  Roliga förpackningar och lustig vad man påverkas av förpackningar för visst skulle jag också kunna avfärda dem som kemikaliebaserade!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du med hade en härlig söndag Malin! :)
   Ja det ser lite läskigt färgglada ut så vid första intryck så är det lätt att tro att det bara är skit i dem.

   Radera
 3. Har - vad jag kan dra mig till minnes - bara goda erfarenheter av deras ansiktsmasker! Även testat en hårmask i likadan förpackning som var väldigt trevlig..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Cat! Vad spännande, såg faktiskt hårmasker när jag köpte dessa. Tåls att testas med andra ord. :)

   Radera
 4. De maskerna har jag sett många gånger under årens lopp men avfärdat dem eftersom att de bara har sett ut som billiga masker med en massa syntetiska ingredienser för de som inte har koll eller bryr sig om vad de smetar på sig.
  Vad kul att få reda på att så inte är fallet! :)
  Skriv gärna ut Incilistan på någon av maskerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart, jag kan ta ett foto på INCI och uppdatera inlägget med lite senare! :)

   Radera
  2. Tackar! :)
   Såg ju riktigt bra ut med ingredienserna, bara någon enstaka ingrediens som propylene glycol som man kanske vill undvika om man är petig, fast det var ju bland ingredienserna längst ner på listan :)

   Radera