onsdag 6 mars 2013

Recension ~ Badger Company Sport Sunscreen Broad Spectrum SPF 35

Jag tänkte börja recensera solskydd medan anteckningar och minnen är färska sedan vår resa till Filippinerna för ett par veckor sedan. Jag hoppas att ni inte tycker att det är för tidigt på året! :-) Först ut blir en tub med en grävling på.


Badger Company Sport Sunscreen Broad Spectrum SPF 35 är en vatten resistent solkräm.Basen består av ekologisk olivolja, bivax, Jojoba och Kakao smör som tillsammans med mycket zinkoxid skyddar mot solskador och vårdar på samma gång. Innehåller ingen nano, är nedbrytningsbar i naturen och innehåller bara naturliga ingredienser. Den innehåller 22.5% zinkoxide som skyddar mot UVA/UVB och är vattenresistent upp till 80 minuter. Enligt Badger ska man åter applicera varannan timme eller om man torkat sig direkt efter bad.Certifierad QAI och Natural Products Association Certified.

Badger Company Sport Sunscreen Broad Spectrum SPF 35 finns med på Skin Deep lista bästa solskydd 2012 med ett betyg på 1. Här finns rapporten för detta solskydd och här hittar ni listan i sin helhet.

Själva solskyddet är ganska segt, som en vit pasta – som förväntat – lite som hederlig zinkpasta. Jag tycker att det doftar svagt jordigt av mineraler men absolut inget man rynkar på näsan för. Solkrämen är väldigt seg att smörja och en hel del knådande för att krämen ska bli jämn över kroppen trots att den har en något oljig konsistens. Den lämnar en halvtransparent vit hinna, så vi som redan var superbleka de första dagarna på vår Filippinerna-resa, blev om möjligt ännu vitare! :-) Krämen är lite klibbig på huden till en början, men kanske berodde det snarare på att jag befann mig i ett varmt land med hög luftfuktighet. Jag får uppdatera inlägget när jag även testat krämen i sommar-Sverige.

Men skyddar gör den bra! De dagar jag kom ihåg att smörja in en extra gång eller efter bad såg jag på kvällen att jag fått lite färg ändå fast utan att bränna mig. Så följer man Badgers rekommendationer att smörja varannan timme skulle krämen nog fungera som en effektiv blockerare mot solen. Hur ofta man smörjer får helt enkelt anpassas efter person. Man märker även att krämen sitter kvar när man kommer upp efter en simtur men man bör smörja in sig eftersom endel kräm kan försvinna när man torkar sig.

Har man inget emot att bli lite vit i huden så tror jag att krämen är kanon på barn, till de som är extremt solkänsliga, första dagarna på utlandssemestern, eller helt enkelt de som vill leka, simma eller utföra sportaktiviteter i vattnet när solen bränner på som mest. Jag har inte märkt krämen har orsakat någon klåda eller finnar. Solkrämen kräver en bra duschtvål för att man ska få bort allt i duschen (vattenresistent var det ja!)

Plus
- Skyddar bra
- Luktar inget speciellt
- Vattenresistent
- Täpper inte till porerna / inga solfinnar

Minus
- Trögjobbad på huden
- Lämnar en vit hinna

Betyg blir 8 utav 10. Det betyget får den pga av att den är så trögjobbad och den vita hinnan som är svår att jobba in i huden, men hade det inte varit så hade den fått en 10 för den gör sitt jobb!

Pris omkring 95 kr för 87 ml beroende på valutakurs och finns att köpa hos iHerb.

OBS! Eftersom Sverige har förbjudit solkrämer med zinkoxid(gäller främst nanoform vilket den här krämen inte har) så finns den ej att köpa i landet. Om ni vill veta mer on Zinkoxidens vara eller inte vara så har både Mitte (här)och Jenny (här och här) skrivit bra och läsvärda inlägg.

English: Review of Badger Company Sport Sunscreen Broad Spectrum SPF 35. Though it’s hard to work on the skin it gives a good reliable protection if you apply regularly. But also gives you a white film, something that made pale me look even more pale! Stays on during swimming but needs to be reapplied after toweling. I think it’s a great for those who wants a good sunblock, for children or for those who like to be in the water when the sun sets high in the sky. Doesn’t give me pimples or rashes. I bought mine at iHerb.

INCI: *Olea europaea (extra virgin olive) oil, *cera alba (beeswax), *butyrospermum parkii (shea) butter, *theobroma cacao (cocoa) butter, *simmondsia chinensis (jojoba) oil.
* = Certified Organic

1 kommentar:

  1. Hej!
    Såg dina gaaaaaamla inlägg om när du använde ricinolja osv, plattade du håret under tiden du använde ricinolja? Alltså typ dagen efter du haft ricinolja i håret, och sen tvättat.. ?

    SvaraRadera