onsdag 6 februari 2013

Nytt i Sverige ~ ECOYA


Jag fick nys om att det kommit ett nytt naturligt märke på den svenska marknaden – ECOYA.
ECOYA är ett ekolyx märke från Australien som tillverkar doftljus och kroppsvård. ECOYA’s vision är att blanda lyx och naturlighet och inspireras av den rika historien kring i Botany Bay, Australien, där huvudkontoret ligger. Där gick botanikern Sir Joseph Banks i land med kapten James Cook år 1770. Det ledde till upptäckten och klassificeringen utav hundratals nya växter.
Ljusen är gjorda på sojaolja och palmolja från hållbara odlingar och innehåller inga skadliga kemikalier. Sojaljus brinner vid en lägre temperatur och brinner längre än paraffinljus. I deras allergivänliga kroppsvårdsproduker utgörs basen av bland annat mandel- och makadamianötolja. De är fria från från parabener, propylenglykol, silikon och konstgjorda färgämnen och de är utformade för att vara passa alla hudtyper.
Kollektionen består utav sex dofter: Sweet Pea & Jasmine, Lotus Flower, French Pear, Lemongrass & Ginger, Frangipani och Vanilla. Och doftsamlingen utökas allteftersom.
Produkterna säljs idag endast på NK i Stockholm men jag ställde en fråga till pressansvariga för ECOYA ang. om det fanns andra inköpsställen. De berättade att produkterna kommer att dyka upp i fler butiker och online så småningom. Så håll utkik! Jag har i nuläget inga prisuppgifter men eftersom de säljs på NK så gissar jag att de ligger på en högre pris-spannet.  
Jag tycker kollektionen verkar spännande, speciellt doftljusen (ni vet ju alla att jag är svag för doftljus haha). Skulle gärna vilja sniffa lite på Sweet Pea & Jasmine, Lotus Flower, French Pear och klassiska Vanilla. Så fort jag har vägarna förbi ska jag gå in på NK och titta närmre på dem.
Någon som tittat närmre på dem eller redan har en ECOYA produkt i sin ägo?
English: I found out that there is a new ecoluxury brand on teh swedish market - australian ECOYA. Natural candles made of soy- and palmoil and bodycare with a base of almond- and macadamiaoil. Comes in a wide range of scents: Sweet Pea & Jasmine, Lotus Flower, French Pear, Lemongrass & Ginger, Frangipani och Vanilla. Have anyone tried?

4 kommentarer:

 1. Har inte testat något men produkterna finns på webbshoppen Alice and White med fri frakt inom Sverige. Lotionen ligger på 215 kr för 250 ml. Berätta om hur de doftar om du får tillfälle och sniffa lite. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack Malin! Det visste jag inte, Alice and White ska jag kolla in för den har gått mig helt förbi.Vid första anblick ser shoppen väldigt trevlig ut. :)
   Lovar att återkomma om jag får tillfälle att sniffa på dem ;)

   Radera
 2. När min leverans var sen från Alice&White så fick jag en av Ecoyas duschkrämer (i doften french pear) som plåster på såret.
  Den doftar jättegott men jag är lite besviken ändå. Duschkrämen är inte helt ren för den innehåller minst en ingrediens som jag försöker undvika- cocoamidopropyl betaine. Jättesynd då det är en fin produkt annars :/

  SvaraRadera
 3. Alice & White har Ecoya, precis som Malin redan tipsat dig om. Det är faktiskt en svensk webbshop med jättebra service. Jag har ett doftljus hemma som håller på att testas :)

  SvaraRadera