lördag 19 januari 2013

Recension ~ Burt’s Bees Almond Milk Beeswax Handkräm


Burt’s Bees Almond Milk Beeswax Hand Cream är en helt naturliga handkräm är gjord på bland annat mandelolja och E-vitamin för att effektivt återfukta torr hud, samt bivax som skyddar huden mot kyla och vind.

Jag har haft en liten söt burk på 7 gram som jag fick i mitt Burt's Bees Kit och den har hållt länge.
Luktar väldigt gott, sött och mycket utav mandel, lite åt bittermandel hållet. Tycker även att det finns en viss doft utav krydda eller körsbär(?)men jag vet inte vad det skulle vara för det finns inget i ingredientslistan så det är kanske mitt luktsinne som spökar.

Trög att smörja in då konsistensen är mer som ett smör eller vax än som en kräm. Den är ganska fet så det tar en stund innan den sjunker in och då huden känns lite kladdig. Den återfuktar men inte så mycket som jag hade velat, och det känns som att det lägger sig som ett skyddande täcke över handen, en lite vaxartad känsla som jag inte är så förtjust i. Kanske bra om man ska ut i kylan men inte om man sitter framför en dator.

Inför recensionen läste jag på lite om produkten och såg recensioner där endel använder krämen till annat förutom händerna , som fötter, armbågar och även som nattkräm i ansiktet! Det har jag dock inte provat men är sugen på att testa att använda den på fötterna eftersom jag inte är så nöjd med den till händerna.

En sak som jag tänkt på är att krämen är i en burk. Glasburk och metallock är jättebra i sig, men att stoppa ner fingrarna i burken är kanske inte så bra utifrån bakterie-synpunkt...

Plus
- Härlig doft!
- Skyddande med modifikation

Minus
- Lägger sig på ytan, vaxartad känsla
- Känns kladdig
- Återfuktar sådär

Pris ca 119 kr för en burk på 57 gram. Finns att köpa på bland annat Kicks och via nätet t ex Eleven.se och Iloveburt.se

Betyg blir 4 utav 10 möjliga.

English: Review of  Burt’s Bees Almond Milk Beeswax Hand Cream. A handcream that smells lovely but gives a waxy finish on your hands and dosen't hydrate enough.
INCI: Prunus Amygdalus Dulcisl(Sweet Almond) Oil,lAqua (Water, Eau),lCera Alba (Beeswax), AloelBarbadensis Leaf Juice,iKaolin, Parfum (Fragrance),lCitrus Grandis (Grapefruit)iFruit Extract, non-fatldry milk, ChondruslCrispus (Carrageenan) Extract,lGlycerin, Glycine Sojai(Soybean) Oil, Tocopherol,lStearic Acid, Glucose,lSodium Borate, SodiumiChloride, Sodium Benzoate,iGlucose Oxidase, Lactorperoxidase,iLinalool.

1 kommentar: