fredag 28 december 2012

Ny sida ~ Min Hud- & Hårtyp

Nu har jag varit duktig och satt mig ner och gjort en ny sido-flik som jag kallar "Min Hud- & Hårtyp" som ligger överst på sidan under headern.

För att det ska vara enklare för er läsare att bedöma mina recensioner så har jag där skrivit ner min hudtyp/hårtyp. Detta för att ni lättare ska kunna förhålla er i de fall jag inte skriver ut det i recensionerna och för att ni kan jämföra med er egen hud- eller hårtyp. Jag brukar försöka få med hur min hud eller mitt hår är men nu har ni även den i flikarna upptill för att beskåda om ni känner er osäkra.

Jag har gått och funderat på just detta länge eftersom jag själv sitter och läser väldigt många recensioner. Vi har ju alla olika typer av hud och hår och den produkt som fungerar perfekt på en person kanske inte fungerar på en annan. På endel bloggar framgår det inte alls vad personen som recenserar har för hudtyp och då kan det vara svårt att avgöra om produkten är något för mig eller inte, eller hur?

Det är ju viktigt att när man läser en recension vara noga med att vara objektiv till över vad just den produkten är riktad till för hudtyp och vad den personen som recenserar själv har för hudtyp.

Änsålänge har jag skrivit fliken på svenska då jag har mest svenska läsare. Hoppas att ni gillar idén och kom gärna med synpunkter! :-)

6 kommentarer:

 1. Mycket smart =)

  Jag har skrivit lite om min hudtyp under fliken'Om Mig' för precis som du säger detär bra för läsarna att ha en referens att utgå från.

  God fortsättning och Ett Gott Nytt År önskar jag dig!
  /Jeanette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jeanette! Gott Nytt 2013 önskar jag även dig! :)

   Radera
 2. Det är just det här som har alltid gjort det svårt för mig att rekommendera produkter till folk. Alla är ju individuella. Vad jag kan ogillar är när man läser recensioner där folk skriver att produkten var dålig och så har det visat sig att den inte passade deras hudtyp bara.
  T ex: Person X testar ansiktsmask som det sägs vara en aning "tinglande". Person X får röd hud och ger produkten en etta i betyg.
  I mina tankar finns det: Bra Produkter, Produkter som är fel för en (vilket betyder inte att dom är dåliga!) och Produkter som inte håller vad dom lovar. Det sistnämnda, ja, det är ju en dålig produkt på Riktigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med dig Isabel! Om man nu köper en produkt som inte är 100% just för sin hud får man ju tänka objektivt. För om jag använder en kräm som egentligen är till för torr hud, då kan jag ju inte dra ner betyget bara för min hud blir fet, utan istället utgå ifrån att den skulle göra sitt jobb galant på någon med torr hy. :)

   Radera
 3. Bra idé att ge det en egen rubrik. Jag har ju skrivit det under sidan om mig, men det är ju lättare att missa då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Malin! :) Men att du faktiskt har med det är superbra. Det finns ju de som inte har haft en tanke på att skriva ut det, så jag hoppas att jag ökar medvetenheten både för läsare och andra bloggare.

   Radera