tisdag 6 november 2012

Vykort från Riga

 
I helgen som gick åkte vi på kryssning till Riga, Lettland. Det blåste rejält på vägen dit så det blev inte mycket sömn för mig första natten på båten. Men Riga visade sig från sin bästa sida med visserligen molnigt, men behagligt väder. Riga har massvis med byggnader upprättade i Jugend stil vilket tillhör ett utav mina favorit formgivningar, såväl för mode, smycken och arkitektur. Gamla Stan i Riga är fantastiskt mysigt och staden i sig är inte så stor så det är lätt att promenera runt.

Jag höll faktiskt utkik efter naturliga produkter i den mån jag kunde. Jag åkte med ett sällskap så tiden för att kika på produkter och lusläsa INCI var knapp. Men jag smygfotade både Madáras fräscha butik och inhemska skönhetsbutiken Stenders som hade Lush / Body Shop vibbar. Stendar finns i Sverige via nätet upptäckte jag vid närmre kontroll. Men det visade sig dock att vissa produkter hade parabener och annat icke-naturligt i sig, lite synd då märket produceras i Lettland och hade lovande fina ingredienser på endel INCI. Men som vanligt får man lusläsa för att vara säker på att hitta en utan konstigheter i. Blev dock inga köp denna gången. Dessa två låg i Galerija Centrs.

English: Last weekend we went on a mini-cruise to Riga, Latvia. It's a nice little town with lots of beautiful Jugend-inspired buildings and a cozy Old Town center. I managed to slip by two beauty boutiqes - Mádara and Stender.

 
 

1 kommentar: