torsdag 29 november 2012

Grön sökmotor

 
Vet ni om att ni kan söka information på nätet och samtidigt bidra till miljön? Detta var helt nytt för mig! Genom att använda Growyn som sökmotor hjälper man till att automatiskt bidra med pengar varje dag, året runt utan att det kostar användaren något.

Growyn är en svensk ideell förening som gör det möjligt för alla att bidra finansiellt till miljön via annonsörer utan att det kostar personen som använder sökmotorn något. All vinst som genereras via Growyn.com fördelas mellan olika miljöprojekt, både i Sverige och utomlands. Just nu samarbetar de med Naturskyddsföreningen och Barnens Regnskog och här hittar ni vilka projekt de stödjer just nu. En rolig funktion är att man kan välja bakgrundsbild för sökmotorn bland ett antal fina landskapsbilder.
 
De håller även på att bygga en miljöportal som heter Growyn Green där det finns nyheter, bloggar, artiklar och faktamaterial med inriktning miljö och hållbarhet.
 
English: Did you know that you can search the internet for a good cause?  Growyn is a search engine just like Google, MSN and Yahoo! but with one big difference – they donate all their profit to support the environment.
 

1 kommentar:

  1. Kul initiativ. :-)
    Jag lade till den som startsida nu så jag inte glömmer så ska prova lite. :-)

    SvaraRadera