onsdag 17 oktober 2012

Recension ~ Koko-Nat Kokosolja


Koko-Nat Pure Virgin Kokosnötolja är enligt Koko-Nat själva handgjord runt om staden Savusavu på Fiji öarna. Alla kokosnötter har plockats för hand och skalats och skrapats i byn och därefter har kokosmjölken fått stå över natten och separeras till olika skikt. Därefter separeras sedan den finaste oljan och hälls av från de större hinkarna och filtreras flera gånger tills den är genomskinlig som vatten. Flaskorna är fyllda för hand. Kokosoljan innehåller inget som inte hör naturen till och är 100 % ekologiskt. Dofterna som läggs till är även de baserade på naturens oljor/dofter.

Koko-Nat / Kokosolja ska ha många användningsområden – bra till torr hud, exem, torrfläckar och för att mjuka upp huden. Den ska även vara bra till hårinpackning, massageolja, badolja och intimolja.

Jag har en stor flaska med doft av Mango, och två små provflaskor med dofterna Ananas och Frangipani. Kokosoljan kommer i en praktisk flaska med skruvkork och är fast i konsistensen därför får man sätta flaskan i varmt vatten alt. spola flaskan med varmt vatten tills den mjuknar och blir rinnande. Jag har även gjort så att jag lagt flaskan i armvecket/knävecket en stund när jag suttit framför TV/dator så har oljan blivit flytande av min kroppsvärme.

En liten parentes hade jag angående att det är just en plastflaska, kan den avge kemikalier när den värms upp? Jag ställde frågan direkt till Anna på Koko-Nat för att höra angående plasten och hon berättade att flaskorna är tillverkade av PETG plast som inte skall avsöndra några kemikalier enligt hennes leverantör. Jag är dock för dåligt insatt i just plaster för att uttala mig om hurvida PETG plast är 100% okey eller inte men det känns bra att Koko-Nat har tänk på den saken.

Trots lite ingredienser, finns det inte INCI/innehållsdeklaration på flaskan. Jag tog upp även detta och Anna svarade att i framtiden kommer det självklart vara med tillsammans med ett uppskattat bäst före datum på flaskorna. De kommer redan nu klistra dit just dessa uppgifter på flaskorna i kommande leveranser.I vilket fall så är det hemskt praktiskt med plastflaska, speciellt vid resor då det är tungt att släpa runt en stor glasburk som gärna läcker lite i väskan (been there, done that). Det är lätt att dosera / dutta ut i handen eller direkt på huden med hjälp av flaskan.

Koko-Nat’s kokosolja fungerar precis som jag hade tänkt mig – som min vanliga kokosfett! :-) Men den har en massa härliga dofter att välja på om man tröttnar på vanlig naturell kokos-doft.

Perfekt till hudlotion, ansiktskräm/mask, hårinpackning och intimolja efter duschen. Huden och håret blir mjukt, lent och återfuktat och det är bäst att smörja in på kvällen då kokosolja tar lång tid att sjunka in. Hårinpackning kan du har en timme innan duschdags och schamponera väl för att få ut det. Här hittar ni min recension på naturellt kokosfett om ni vill veta mer.

Dofterna är absolut inte för starka utan finns där tillsammans med den lätta kokosdoften. Doften försvinner något när oljan kommer på huden och jag kan känna av doften i 2-3 timmar. Så vilken doft tyckte jag var bäst?

Mango tycker jag bäst om, den luktar sött och fruktigt. På andra plats hamnar tropiska Ananas som doftade mest utav dessa tre och på tredjeplats kommer Frangipani som doftar blommig men som inte tilltalade mig lika mycket som de andra.

Plus
- Ekologisk och handgjord
- Återfuktande för hud och hår
- Många användningsområden / Multiprodukt
- Smart förpackning

Minus

- Ingen INCI på flaskan (På gång och även bäst före daum)
- Plastflaska (dock PETG plast)
- Doften hade gärna fått stanna lite längre på kroppen

Totalt betyg blir 9 utav 10 möjliga!

Introduktionspris 129 Kr (Ord. pris 179 KR). Provflaskor 10 kr. Kan även hämtas i eller runt Göteborg/Kungälv. Kolla Koko-Nat's hemsida eller FB sida för info om beställning.

English: Review of Koko-Nat Pure Virgin Coconutoil with scents Mango, Pineapple and Frangipani. Natural virgin coconut oils from Savusavu, Fiji Islands. Made by hand and with traditional methods, all organic oil and scents. Works as natural coconut oil, perfect for the skin, hair, massage and intimacy. Bottled up instead of packed in a glass jar which is good when on travel and to dose the coconut oil easy.

2 kommentarer:

 1. Låter ju jättespännande! :-)
  Har krux med torr hud som blir värre under vinterhalvåret så är väldigt inne på fetter och vaxer för tillfället... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag har med tänkt om! innan vågade jag knappt röra en olja, det berodde mest på okunskap, för att jag trodde att min feta hy skulle bli ännu fetare osv. Fett och oljor är nog rätt väg att gå, speciellt vintertid. :)

   Radera