tisdag 26 juni 2012

Recension ~ Marilou Bio Daycream

Marilou Bio’s Dagkräm beskrivs om en lätt och skyddande dagkräm som gör huden smidig och elastisk. Innehåller bland annat Jojobaolja som har reglerande effekt på bakterier och Aloe Vera som lugnar, mjukgör och efterlämnar en sidenmjuk hud. Är lite mer än 99% naturlig och ca 15% av innehåller är ekologiskt. Innehåller alltså inga parabener, silikoner, PEG’ar eller syntetisk parfym. Är certifierad ECOCERT och BIO-Cosmetic.

I den här lilla tuben gömmer det sig en vit kräm med en behaglig svag doft av något som påminner om mandelmassa. Den är lätt att smörja in och känns återfuktande och lugnande på huden, och det behövs ingen stor klick för att täcka ansiktet. Det tar dock en stund för krämen att gå in i huden och den kan kännas lite kladdig men när den väl sjunkit in känns huden mjuk och len. Den fungerar även bra under make up. Den innehåller parfym och den är ej specificerad på INCI men Marilou Bio säger själva att de inte använder några syntetiska parfymer. Hade jag fått bestämma så skulle jag ha velat se en lite större tub av krämen, förslagsvis 50 ml.

Plus
- Bra pris
- Luktar gott
- Återfuktande och lugnande
- Dryg

Minus

- Tar lång tid innan den går in i huden

Summan av kardemumman så är det en klart godkänd budget produkt och den har absolut väckt mitt intresse för att klämma och känna på det övriga Marilou Bio sortimentet! Dock så gömmer det sig några ingredienser i vissa utav produkterna som jag gärna hoppar över, vilket är himla synd! Ylva som bloggar på Euphoric Green skrev om det här när Marilou Bio lanserades i Sverige.

De som har suspekta ingredienser är Face cleansing gel, Green Tea shower gel, Citrus shower gel, Gentle Aloe Vera & Honey Schampoo. Men de övriga produkterna i serien ser bra ut!

Betyg utav 10 möjliga blir 7.

(Jag har ändrat skalan till en 10 gradig för att slippa halv-betyg och för att få en mer mångfacetterad skala)

Pris 79 kr för 30 ml och finns att köpa KICKS – i butiken och via deras webshop. 

English: Review of Marilou Bio Daycream. A nice budget daycream that smells sweat of almond, calms and re-hydrates the skin but it takes a while for the skin to absorb. Also it would be nice to have a packade of a little bit more than 30 ml.

INCI: AQUA (WATER), ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE*, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL (JOJOBA SEED OIL)*, GLYCERIN COCO-CAPRYLATE/CAPRATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, GLYCERYL STEARATE CITRATE, CETEARYL ALCOHOL, OLEIC/LINOLEIC/LINOLENIC POLYGLYCERIDES, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA BUTTER)*, CERA ALBA (BEESWAX), TOCOPHEROL, PARFUM (FRAGRANCE), XANTHAN GUM, SODIUM HYDROXIDE, DEHYDROACETIC ACID, BENZYL ALCOHOL, LINALOOL, CITRONELLOL.
*ingredients from organic farming

4 kommentarer:

  1. Mina systrar har använt denna och verkar vara riktigt nöjda med den! Vilken härlig bild förresten :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Agnes! Ja jag gillar den, bra basprodukt att ha i väskan och badrumsskåpet. Har även inhandlat deras ansiksmask nu.

      Radera
  2. great review and blog ;)

    Check out my new up and coming blog and let me know what you think ;)

    LA By Diana Live Magazine

    SvaraRadera