lördag 2 juni 2012

Recension - Akoma African Black Soap

Akoma African Black Soap är en etisk och helt naturlig produkt med en rad olika användningsområden. Den har naturligt helande egenskaper och kan användas för en rad olika hud- och hår problem. Certifierad Faritrade, Organic och Vegan. På body bazars hemsida finns även en tutorial för hur man kan använda tvålen.
Tvålen är marmorerad i ljusbrunt och mäter ungefär ca 6 x 4 x 2,5 cm och har inte någon speciell doft. Jag har använt den till rengöring av främst händer men även testat den som ansiktsrengöring och dusch-creme. Händerna blir verkligen rena utan att bli uttorkande. När jag testade tvålen i ansiktet så fick jag bort allt smink och huden kändes ren och inte uttorkad, dock inte så återfuktad som jag hade velat. Den går tyvärr inte att använda till att tvätta bort ögonmake med, det fick jag bittert erfara när ögonen sved.

Vid ett tillfälle tog schampot akut-slut och då tog jag och testade tvålen. Det fungerade fint, håret blev skrikande rent men strävt när det hade torkat men det beror kanske på hårtyp. En morgon satt min sambo och skulle äta apelsin och givetvis skvätter det upp orange apelsin-saft på hans kritvita skjorta. Han sköljde direkt med vatten men det gick inte bort, så då gav jag det ett försök och använde Akoma tvålen på fläckarna– och jajemän, det fungerade utmärkt och pojkvännen kunde gå med vit skjorta till jobbet! :) Kort sagt så är det en prisvärd tvål med många användingsområden.

Plus
- Tvättar rent utan att torka ut
- Många användingsområden (händer, ansikte, kropp, fläckar på kläder)
- Vårdande ingredienser

Minus
- Mindre bra för schamponering (håret blir strävt)
- Rekommenderas inte för att ta bort ögonmake

Totalt betyg utav 5 möjliga blir 3,5

Tvålen är på 110g och kostar 98 kr och finns på Bodybazar.com

English: Review of Akoma African Black Soap. Nice soap with many possibilities, wash hands, face, hair and even stains on clothes but my hair got a bit dry, and I cannpt recommend it for washing of eye-makeup. All in all - its a good value soap!

INCI: Cocos nucifera (kokosolja), ** Butyrospermum parkii, (Raw Sheasmör), kakao bönor, Aqua (Water)* Certified ekologiska ingredienser** Innehåller certifierade Fairtrade rå sheasmör

3 kommentarer:

 1. Har kikat på denna tidigare och trots att du gav den 3,5 så kanske det blir ett klick ändå. Behöver fler multitasking-produkter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja multi-tasking produkter gillas! :) Produkter fungerar ju allt som oftast olika för olika personer och hudtyper, så kanske är den något bättre för dig och priset är ju överkomligt!

   Radera
 2. Intressant att läsa vad du tycker om denna black soap! :-)
  Håller just på och testar Akamutis black soap...
  Skillnaden på inci är att den har palmolja istället för kokosolja,

  SvaraRadera