söndag 20 maj 2012

11 Question Tag - La Vie est Belle


Jag har blivit taggad utav gulliga Carina som driver skönhetsbloggen Total Beauty. Tack så mycket, jättekul att du vill att höra just mina svar på dina frågor! :)

1. Vilken är din favoritmascara?

Jag har änsålänge bara provat en naturlig mascara och det var Une Beauty's Smart Length Mascara som fick godkänt betyg (min recension finns här) men annars har jag tidigare varit trogen Imju Fiberwig-anhängare och använt deras fibermascaror Orginal och Beautenizer Mascara LX.

2. Vilken är den dyraste skönhetsprodukten du äger?

Jag tror att det är mitt Dr. Weil for Origins Mega-Mushroom Skin Relief. Bra serum men med en saftig prislapp på ca 665 kr, vad gör man inte för att mota rynkorna? :)

Bildkälla

3. Ett riktigt budgetkap enligt dig?

Det måste vara min älskade multiprodukt kokosfettet som jag har tjatat om i den här bloggen! Funkar till både ansiktet, kroppen, håret och till matlagning. Ja, nu tjatar jag igen! ;) Tror att om jag hade fått välja en produkt att ta med mig till en öde ö så hade jag valt kokosfett. Recension hittar ni här och här har Aftonbladet lagt upp en artikel om kokosfett som skönhetskräm och recept.

4. Om du skulle få en skönhetsprodukt (oberoende kostnad) vilken skulle du välja?

Just nu har jag verkligen hakat upp mig på att jag inte kan lyckas få tag i ren Camellia Olja (camellia japonica seed oil), en olja som använts i urminnes tider till hud och hår av japanska kvinnor. Så hade jag fått välja hade det blivit en flaska Oshima Tsubaki Camellia Hair Care Oil, för jag är så himla nyfiken på att prova! Om det är någon som vet om det går att få tag i den i närheten av Sverige - hojta till. :)

5. Vilken är din favoriträtt?

Oj oj, jag gillar ju mycket men om det är något som jag inte kan tröttna på så är det en mustig köttfärs-sås som har stått på långkok serverad med spagetthi och riven parmesan.

6. Vilket land drömmer du om att åka till?


Det är många länder jag vill åka till eller återbesöka och jag är särskilt förtjust i USA och Asien. Men efter att ha nyligen ha sett The Talented Mr Ripley och Två Hungriga Italienare så drömmer jag just nu om en vällagad pasta, vitt vin, citronlundar, azurblått vatten, ljumma vindar, bara ben och pittoreska små byar längs Italiens solkust... :)
Bildkälla'
7. En produkt (eller flera) som du ofta återkommer till.

Efter många års skönhetsintresse och desto fler skönhetsköp så finns det faktiskt ett par stycken som har överlevt min ständiga jakt på de ultimata skönhets-produkterna.

* Rosenseriens Rosenvatten
* Lily Lolo's foundations
* 100% Pure's bodylotions
* Urtekram Tea Tree Schampo
* Kokosfett - japp då var jag där igen ;)

Och en ny rengörings-favorit som jag tror kommer att få hänga med ett tag är M Picaut Nourishing Cleanser.

8. Vilken lukt föredrar du svett eller alldeles för mycket parfym?

Blä - helst inget utav det! Att hamna bredvid någon på tunnelbanan som riktigt stinker svett är något utav det värsta, men enligt mig så är nog en person med alldeles för mycket parfym, tänk er en tung kryddig nästan härsken doft som bärs av gamla damer eller herrar, det tål inte min känsliga näsa och huvudvärken är ett faktum!

9. Läppstift eller läppglans?

Jag är definitivt en läppglans-person, jag tycker helt enkelt min mun ser så skarp och liten ut när jag tar på läppstift. Så hellre ett läppglans som ger illusionen av lite större läppar. Just nu är jag helsåld på Lily Lolo's choklad-doftande glans.

10. Har du någon speciell inspirationskälla när det gäller smink? I så fall vilken?

Jag läser inte så många sminkbloggar men det finns faktiskt en jag följer och det är faktiskt samma som Carina svarade på den här frågan. Söta Viola på Killer Colours. Jag tycker hon är så häftig, hon är inte den där vanliga pimpinetta skönhetsbloggaren utan har tatueringar och uttänjda öronsnibbar, vilket gör henne så unik. Hon har den mest magiska porslinshuden, en otrolig make up talang och lägger upp inspirerande inlägg ofta. Kika här.

11. En produkt du vill rekommendera till alla.

Jag skulle vilja rekommendera produkterna på fråga 7. Om jag bara ska välja en - kokosfett! ;)


Så då ska även jag tagga några andra skönhetsbloggare, med risk att de redan har blivit taggade och att de inte besvarar: Naturligt Snygg, Euphoric Green, Ekolicious, EKOsmetikaPuriousity, ElinFagerberg, Evelinas Ekologiska, Glitter Sisters, Ingrid B Beautiful, Hemma hos Fru C och Go Green Makeup. Ser fram emot era svar!

Om det är läsare som inte har en blogg får ni gärna haka på och skriva en kommentar nedan och besvara frågorna. :)

Reglerna är följande:

- Each tagged person must answer the 11 questions given to them by their “tagger” and post it on their blog.
- Then, choose 11 new people to tag and link them in your post.
- Create 11 new questions for the people you tag to answer. ( I detta fallet vill jag att ni besvarar samma frågor som mig då jag tyckte de var bra)
- Go to their page and tell them they’ve been tagged!
- Do not tag back to the person who has already tagged you.

4 kommentarer:

 1. Vad roligt att höra lite olika svar.
  Speciellt fråga 2 var bra. Inte för att det var det dyraste utan för att det påminde mig om den produkten som jag kommer ihåg då skrivit om. Låter intressant med svamp! Så ska läsa recensionen igen! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den är bra, just nu testar jag ett annat svamp-serum från 100% Pure - du hittar det här http://eleven.se/100-pure-potent-mushrooms-peptides-antioxidant-concentrate-15644.html

   Radera
 2. Tack för "taggningen". Den här har jag haft sparad sedan Carina taggade mig, men har inte hunnit ta i tu med den ännu ;-) Återkommer! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser fram mot dina svar Jenny! :) Kram!

   Radera