lördag 21 april 2012

Recension - Une Smart Length Mascara

Une Smart Length Mascara beskrivs som en vårdande mascara som förlänger, separerar och definierar fransarna utan klumpar. Mascaran innehåller 98,7% naturliga ingredienser och har en fiberborste. Den innehåller bl a silkespuder och bambupuder som hjälper till att bygga upp fransarna och  vårdande bivax, akacia-gummi Candellia vax. 


Jag har testat Une Smart Length Mascara i nyansen S01 - Svart. Mascaran kommer i en vit hylsa och har en fiberborste som är tunnare i änden för att man ska kunna komma åt även den små fransarna i ögonvrån.
Mascaran är lätt att jobba med och det är först efter andra lagret som det kan uppstå lite ihopklumpade fransar. Konsistensen är lite "torr" eller hur jag ska beskriva det, och fäster bra på fransarna, och den ger ett fint resultat!

Vissa dagar upplevde jag att framåt dagen börjat smula lite och tappa färgen ytterst på fransarna, speciellt om jag har har kliat sig i ögonen - vilket jag har en tendens att göra ofta. Den är otroligt lätt att tvätta av och svider inte, det känns som att tvätta av sig vattenfärg som man målade med när man var liten. Det är både en för- och en nack-del tycker jag. Jag gillar mascaror som är lätta att tvätta bort och här behöver du bara ljummet vatten och behöver inte stå och gnugga eller använda remover. Det är dessutom lätt att ta bort mascara som kommit vid sidan om när man målat fransarna. Nackdelen är att den inte klarar av ett gråt-kalas, jag tittade på en sorglig film häromveckan och då höll den inget vidare! :) För er som är känsliga för bismuth oxychloride så kan den innehålla det ämnet, även om det är väldigt långt ner på INCI.

Plus
- Hög andel naturliga ingredienser
- Bra att jobba med
- Ger ett fint naturligt resultat
- Lätt att tvätta av!

Minus
- Smular och tappar färg ibland
- Tål inte tårar
- Kan innehålla bismuth oxychloride

Allt som allt gillar jag den ändå för sina 98,7% naturliga ingredienser och fina resultat, men det som drar ner är att den ibland inte håller hela dagen och att den kan innehålla Bismuth.

Utav 5 möjliga får den betyget 3,5.
Pris ca 169 kr för 10ml och finns att köpa på Åhlens i 3 olika nyanser - S01 (mörk svart), S02 (ljus svart), S03 (mörkbrun)

En jämförelse av alla Une's Mascaror jag testat finns i ett separat inlägg som ni hittar här

INCI:  Aqua, Cera Alba, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Acacia Senegal gum, Euphorbia Cerifera wax, Magnesium Silicate, Silica, Palmitic Acid, Stearic Acid, Glyceryl Dibehenate,Bambusa Arundinacea Stem extract, GlycerylCaprylate, Serica, Tribehenin, Benzyl Alcohol, Chondrus Crispus extract, Mel,Sorbitan Sesquioleate, Hordeum Vulgare Extract, Glyceryl Behenate, Sodium Hydroxide, Sodium Cetearyl Sulfate, Sodium Lauryl Sulfat, Potassium Sorbate, Cetyl Alcohol, Dehydroacetic Acid. May contain: CI 77019 (mica), CI 77000 (aluminum powder), CI 77007 (ultramarines), CI 77163 (bismuth oxychloride), CI 77288 (Chromium Oxide Greens), CI 77289 (Chromium Hydroxide Green),CI 77510 (Ferric Ferocyanide), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (iron oxides), CI 77742 (Mangnese violet), CI 77891 (titanium dioxide).

6 kommentarer:

  1. Vilka fina och bra foto du tagit:)

    SvaraRadera
  2. Jättefina foton ^_^ Tråkigt att den smular och inte tål tårar dock =(
    /mE

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Heidi! ^_^ Ja lite synd, men den blir himla fin på!

      Radera
  3. Vilken bra och detaljerad recension! :-)
    Super med foton också.
    Jag har tänkt att just mascara är bra och visa så där och haft mina funderingar att jag skulle göra likadant, men har inte blivit av...
    Jag hör till dem som tror mig reagera på Bismuth därför har jag undvikit UNE eftersom det verkar finnas i flera av deras produkter tyvärr...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Malin! Ja jag tänkte att det skulle bli enklast för alla att se hur den faktiskt ser ut på fransarna. :)
      Ja då förstår jag att du undviker de produkterna, lite tråkigt att det står att den "kan" innehålla, då får man ju utgå ifrån att det finns i produkten.

      Radera