torsdag 26 april 2012

Recension ~ Pure Thoughts Apricot & Yoghurt Face Mask

Pure Thoughts Apricot & Yoghurt Face Mask beskrivs som en mask med aprikoser och lugnande naturell yoghurt som är rik på vitaminer och mjölksyra. Den ska passa alla hudtyper och återställa en naturlig lyster till huden i ansiktet. Den är helt naturlig och innehåller inga parabener eller andra kemiska tillsatser. Leran sägs rengöra huden genom att dra ut orenheter ur porerna och ta bort överflödig olja, honung rengör och fuktbevarar och yoghurtens mjölksyra peelar skonsamt huden.

Jag har nu använt masken 1 gång i veckan i lite mer än en månad och jag är väldigt nöjd med den! Masken kommer i en söt glasburk med metallburk som kan återanvändas eller källsorteras efter att den är slut. Den ska räcka till 10 omgångar om man tar det angivna måttet 1 tesked varje gång, men jag har tagit mindre och det räcker gott och väl.

Masken luktar lite syrligt och för att blanda masken tar man ungefär ½ tesked pulver och tillsätter några droppar vatten och blandar ihop till en ljusbrun kräm smörjer in på rengjord torr hud. Man låter sedan masken sitta ca 10 minuter och sköljer sen med ljummet vatten. Masken är lätt att tvätta av och efteråt känns huden rengjord, återfuktad och fräsch. Mycket trevlig ansiktsmask! Jag är helt klart sugen på att prova fler produkter ifrån detta märke. Dock tycker jag att priset är lite högt om man ser till att burken bara ska räcka 10 gånger?

Plus
- Naturliga och få ingredienser
- Söt burk som går att återanvända eller källsortera
- Lämnar huden rengjord och återfukad

Minus
- Lite i dyr i förhållande till innehåll

Utav 5 möjliga blir betyget 4,5.


Pris 169 kr för 30 gram. Finns att köpa på Bodybazar.com.

English: Review of Pure Thoughts Apricot & Yoghurt Face Mask. Lovely face mask with clay, honey, apricot and yoghurt. You blend to a paste and apply to your skin, leave for 10 minutes and then wash - leaves the skin hydrated and refreshed!

INCI: White Clay, Apricot, Honey, Yoghurt Powder, Yellow Clay.

5 kommentarer:

 1. Jag köpte två av deras masker från bodybazar, dels honey & oats som jag inte testat än, dels strawberry & pink clay som jag testat en gång. Jag håller med dig om att det är fullt tillräckligt att ta mindre än en tesked för att täcka hela ansiktet, och i så fall räcker förpackningen ju till fler behandlingar än 10. Mitt bekymmer är att jag har svårt att få rutin i att lägga ansiktsmasker men den enda gången jag använt min tyckte jag den var gosig! Tack vare ditt inlägg ska jag lägga mask nu, tror jag börjar med ett ångbad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Hanna Li! Vad kul, du får gärna berätta vad du tycker om dina masker sen när du har testat ett par gånger. Jag håller med dig, det är svårt att få in rutinen, även när det gäller hårinpackningar. Tur vi kan inspirera varandra :)

   Radera
 2. Hej igen!
  Jag får börja med att korrigera mig själv; jag upptäckte igår att honey & oats i själva verket var en ansiktsscrub och inte en mask! Ha ha, där stod jag vid diskbänken efter att ha skrivit till dig, doserade en halv tesked pulver och undrade varför konsistensen inte tog sig och varför strukturen var så grynig ;-)
  Först när jag envetet försökt klappa in det i ansiktet läste jag ordentligt på burken och blev då påmind om att det faktiskt var en scrub jag beställt!
  Hur som, med det sagt så gäller fortfarande det jag skrev om strawberry & pink clay-masken ovan; den är dryg och gosig.
  Vad gäller honey & oats-scrubben så kändes den också väldigt skön när jag väl blev påmind som vad jag egentligen köpt och jag använde den så som den är tänkt att användas, men jag var ju inte medveten om det när jag blandade den så huruvida den är dryg eller inte ska jag inte säga nåt om. Sammantaget är jag i alla fall förtjust i märket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Honey & Oats låter som en spännande skrubb!:)Jag insåg faktiskt häromdagen att jag inte har några bra naturliga skrubbar (såvida man inte tar skafferiet till hjälp). Jag tycker med att det verkar vara ett härligt märke. Lite sugen på att testa en utav deras kropps-smör med.

   Radera