fredag 30 mars 2012

Recension - M Picaut Nourishing Cleanser

M Picaut Nourishing Cleanser är en ansiktsrengöring med ekologiska oljor och närande havtornsextrakt. Den innehåller bl a Havtorn, Olivolja, Kakaosmör, Solrosolja, Ricinolja och Havtorns-extrakt som ska rengöra huden och lösa upp smuts utan att irritera eller torka ut. Just Havtorn har använts i den traditionella kinesiska medicinen sedan 800-talet och är känd för att bromsa åldrandet av huden, och den är rik på betakaroten och Omega 3, 6, 7 och 9. Den innehåller inga mineraloljor, parabener, silikoner, sulfater, färgämnen eller andra kemikalier och hela serien innehåller 95-98% ekologiskt framtagna ingredienser. Extra plus är att produkterna är tillverkade i Sverige. Nourishing Cleanser passar alla hudtyper men speciellt torr, normal & känslig hy och balanserar PH-värdet i huden.

Jag vann den här rengöringen i en tävling hos Agnes för ett tag sedan. Det var en maffig 100ml glasflaska som kom i paketet. Jag hade inga direkta förväntningar eftersom det stod att den skulle passa bäst för normal, torr eller känslig hy, så jag kände mig lite osäker på om den skulle passa mig med blandhy/fet T-zon/känslig. Men ack så fel jag hade – jag älskar den här rengöringen!

Flaskan har pumpfunktion som doserar lagom mycket och den ljusgula rengöringskrämen doftar väldigt gott och lite syrligt utav havtorn. Krämen löddrar inte utan fungerar mer som en rengöringsmjölk. Den rengör väldigt bra och utan att irritera ögonen, och fungerar utmärkt även om jag bär linser. Huden känns len, fräsch, återfuktad och lugnad efteråt. Både förpackning och kräm känns lyxig – och har definitivt fått mig att få upp ögonen för M Picaut, något som jag kanske inte fått annars. Men - det finns ett litet men - den innehåller konserveringsmedlet Phenoxyethanol, så ni som är känsliga för detta eller vill välja bort det är M Picaut Nourishing Cleanser kanske inget alternativ.

Plus
- Luktar gott och syrligt
- Rengör utan att irritera
- Lämnar huden len, återfuktad och lugnad
- Pump som doserar lagom mängd

Minus
- Innehåller Phenoxyethanol.

Betyg (av 5 möjliga):



Pris ca 298 kr för 100 ml finns på bland annat Eleven.se, Swedishbeautyfactory.com, Hudoteket.se, Classyorganic.se och i välsorterade skönhets- och hälsokost-butiker.

INCI: Aqua (Vatten), Helianthus Annuus Hybrid Oil (Solrosolja)*, Glycerin Oleate (från Olivolja)*, Glyceryl Stereate (från Olivolja)*, Olivoyl Hydrolyzed Wheat Protein (från Olivolja och Vete)*, Glycerin (från Kokosolja)*, Sodium Olivoyl Glutamate (från Olivolja)*, Ricinus Communis Seed Oil (Ricinolja)*, Cetearyl Alcohol (från Kokosolja), Theobroma Cacao Seed Butter ( Kakaosmör)*, Phenoxyethanol (Konservering), Potassium Sorbate (Mild Konservering), Hippophae Rhamnoides Fruit Extract (Havtornsfröolja)*, Caprylic/Capric Triglyceride(från Kokosolja), Rosmarinus Officinalis Leaf Extract (Rosmarin Antioxidant)*, Parfum (Allergenfri doft), Potassium Hydroxide, Citric Acid
*Ingredienser från ekologiskt certifierade odlingar

4 kommentarer:

  1. Åh, kul att du gillade den så mycket! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var verkligen en ny favorit! :) Synd på Phenoxyethanol bara.

      Radera
  2. Kul att se recension har varit lite nyfiken på den.
    Värsta är att just nu är jag nyfiken på så mycket olika saker så den där får nog vänta ett bra tag... ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det brukar vara just det, det finns oftast så mycket man vill testa! ;)

      Radera