lördag 17 mars 2012

Pressevent med franska Une

I torsdags var jag på ett event för franska märket Une Natural Beauty som för en vecka sedan lanserade sina gröna make up produkter på samtliga Åhlens varuhus runtom i Sverige. De avslöjade att vi även kommer att få se deras produkter på Doc Morris apoteken inom en snar framtid.

Une Natural Beauty ingår i Bourjois-koncernen som har utvecklat smink i snart 150 år. (Bourjois äger även Chanel's skönhetslinje för er som vill veta) Une är ganska ungt och har funnits på marknaden i lite mer än 2 år. Une betyder "unik" om man översätter rakt av och på svenska uttalas det "Ynn". Produkterna har tagits fram för den medvetna kvinnan som vill framhäva sin naturliga skönhet med produkter som är snälla både mot huden och mot vår planet.

Vårsol, jordgubbar och mingel / Foto jag
Vi var ett stort gäng tjejer som kom till presseventet vid lunchtid och vi bjöds först på kaffe, choklad och jordgubbar i vårsolen. Jag träffade på alltid trevliga tjejerna Hannah och Carina och fick en pratstund innan själva eventet drog igång. :) Därefter berättade grundaren Sophie Dugué om Une Beauty's historia, filosofi och sortiment och då och då inflikade  representanterna för Scandinavian Cosmetics(som är generalagenten för Une) på svenska när de ville förtydliga. Jag måste säga att de kändes väldigt pålästa och kunniga kring ekologiskt och naturligt vilket gjorde ett proffsigt intryck.

Grundaren Sophie Dugué berättar om Une / Foto jag
Produkterna är 98-100% naturliga och en majoritet är certifierade ECOCERT. Mascaran är ej ecocert men de jobbar på att hitta en godkänd formula. Produkterna har väldigt naturliga färger som tagit fram från de  färger vi kvinnor själva har på hud, hår och ögon. Tror att det passar oss skandinavier väldigt bra. Produkterna har en lätt tunn formula som ska göra det nästan omöjligt att misslyckas med när man sminkar sig, och de ska framhäva vår naturliga skönhet istället för att dölja. Produkterna innehåller inga mineraloljor, parabener, syntetiska färger, syntetiska dofter eller silikoner men vad jag förstod innehåller deras mineralpuder-foundation Bismuth, bra att känna till för er som är känsliga. De är inte heller testade på djur. Förpackningarna är vita och stilrena med en fiffig spegel i locket på bland annat puder, rouge och ögonskuggor. Miljömässigt så har Une Natural Beauty tänkt till då de använder återvinningsbara plastförpackningar och det går att köpa refill till flertalet produkter.

Efter genomgången bjöds det på lättare ekologisk lunch i form utav kycklingwraps, smoothies och fruktsallad. Därefter fick vi fota, klämma och känna på produkterna!

Ekologisk lunch / Foto jag
Une Produkter ögonskuggor, ögopennor, ligploss, läppstift, blush, borstar och concealer i flytande och fast form(penna) / Foto jag
Till Sverige kommer 19 produkter och 128 olika nyanser plus ett antal borstar och penslar. På Åhlens hemsida kan du se produkter och priser. Priserna ligger mellan 89-239 kr.

Une produkter - Foundations (flytande, kräm och puderform) och kräm-rouge / Foto jag

Une Produkter - Mascaror, ögonskuggor, eyeliner, ögonbrynspennor / Foto jag
Vi fick även med oss produkter för test. På bilden ser ni - Skin-Glow foundation, Breezy cheeks blush, Sfumato eye shadow, Sfumato eyes kohl, Smart lenght mascara, Sheer Lips Balm, Lip-toned colour, BB-cream concealer och Intutive touch BB-cream foundation.

Une Goodiebag / Foto jag
BB-cream, eller Blemish Balm Cream som det heter, är relativt nytt för mig och formeln uppges ha kommit från Tyskland, där hudläkare använde den efter laserkirurgi för att skydda, lindra och förfina mycket känslig hud samtidigt som den gav en lätt täckning för laser-ärr, akne och andra skador. BB kräm ska helt enkelt kombinera täckning hos en foundation med hudvårdande engenskaper (vilket fick mig att tänka på 100% Pures vårdande foundations?).Trenden kommer dock ifrån Korea där man började använda krämen som ren skönhetskräm och den har sedan spridit sig.

Jag är främst nyfiken på att testa mascaran, då jag inte provat något naturlig mascara tidigare. Och även Sfumato eyes kohl-pennan som man kan jobba mycket med och sudda ut och mjuka upp kring ögonen om man vill. Och förståss BB-cream produkterna! :) Grundarens egen favorit var BB bronzer, som troligen kommer att lanseras i maj. Tror dock att de produkterna jag fick med mig från eventet är för mörka för mig men det återstår att se.

Stort tack till Une Natural Beauty och Scandinavian Cosmetics som anordnade det här så bra! :)

4 kommentarer:

 1. Åh, jag blir lite avis på er som kan gå på alla pressevents! Vill ju också ha goodiebags fyllda med eko-skönhetsgrejer (a) :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det förstår jag Agnes, jag hoppas att du med kan få gå på event om det dyker upp något i södra Sverige eller om du kommer upp till Stockholm. :)

   Radera
 2. BB krämen låt väldigt intressant, ser framemot att läsa vad du tycker om den sen! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den känns väldigt spännande! Det lilla jag har kikat så ser den dock lite för mörk ut men vi får se. :)

   Radera