söndag 4 mars 2012

Nyagatan


I onsdagskväll var jag och min pojkvän ute och åt middag på restaurang Nyagatan på Söder här i Stockholm. Vi hade en jättemysig kväll och avnjöt goda och välkomponerade rätter. Anledningen till att jag vill berätta om Restaurang Nyagatan är deras koncept. Såhär beskriver de sig själva på hemsidan:

”Till oss kommer du för att kunna njuta av vällagad mat till överkomliga priser samt att möjligheten finns till att kunna föra ett samtal utan att höja rösten.

På Restaurang Nyagatan tror vi helhjärtat på att bra mat ska vara säsongsbaserad och innehålla ursprungsmärkta råvaror .

Vi letar ständigt nya leverantörer och råvaror. Vi handlar inget kött utanför europa, kor som har ätit gräs utomhus är en självklarhet samt att inget kött är behandlat med hormoner, ammoniak etc är de krav vi ställer på våra leverantörer.”


Att en restaurang Nyagatan tar ansvar för sina råvaror gör mig glad, och även om de inte skriver något om ekologiskt så känns det bättre i hjärtat att äta på en sådan här restaurang. Till förrätt åt vi Rödbetor med Ungsbakad getost samt honung och till varmrätt åt jag Getostbakad torsk toppad med äpple och sidfläsk samt jordärtkockskräm. Pojkvännen åt Grillade lammkotletter med handgjord merguezkorv, portvinssky och potatisgratäng gratinerad med appenzeller. 

Alla rätterna var väldigt smarriga och portionerna var lagom stora för oss som skulle ha två rätter. Resten utav menyn hittar ni här. Väntetiden var bra men det gick nästan lite för fort mellan förrätt och varmrätt och vi blev sittande kvar med en halv flaska vin när vi ätit upp varmrätten. Men allt som allt, mysig restaurang, god mat och trevlig uppmärksam personal. 

2 kommentarer:

 1. mysigt! har de en del vegetariskt också? =)
  kram
  /mE

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp! Menyn är inte stor, men där finns vegetariska alternativ som rödbetorna ovan, och där fanns risotto med parmesanost till varmrätt. :)

   Radera