söndag 29 januari 2012

Recension - Lily Lolo Mineral Powder Foundation China Doll

Lily Lolo Mineral Powder Foundation beskrivs som en ren produkt som enbart innehåller mineraler och ska vara fri från parabener, nanopartiklar och Bismuth Oxychloride (som kan irriterad huden). Produkten är även fri från olja, talk, kemiska ämnen, parfym och färgämnen. Den innehåller ljusreflekterande partiklar som ska ge en naturlig och jämn hy. Mineral makeup låter huden andas och ska passa särskilt bra för dig med känslig hy eller problemhy. Enligt Lily Lolo ska foundationen ha ett naturligt solskydd och även vara motståndskraftig mot vatten, svett och tårar.

Mineral Foundationen kommer i en praktisk plastburk där man "knackar" ut en lagom dos mineraler i locket för att sedan svepa upp det med en foundation-borste och applicera. Jag upplever den som väldigt lättjobbad och ger en lätt täckning med ett matt naturligt resultat, och det går att jobba in i flera omgångar för att få den mer täckande - utan att det ser ett dugg kakigt ut! I början upplevde jag foundationen som något "torr", som att den sög upp fukt, speciellt om jag inte hade min flytande foundation under, men det löste jag genom att grunda ordentligt med fukt och låta huden bli mättad innan applicering. Den klarar av min T-zon bättre än mina gamla I.D. foundation, men inte helt hundra alla dagar, utan då har jag fått bättra på de glansiga partierna under dagen. Foundationen sitter bra, även under träning, tårar och vatten har jag dock inte testat vad jag kommer ihåg! :)

Nedanför är en före och efter bild på mig utan make up - och sedan med Lily Lolo's China Doll. Ni ser hur den täcker röda partier, fräknar och glans bra. Den här foundationen är jag väldigt nöjd med och till sommarhalvåret kommer jag högst sannolikt köpa en något mörkare foundation från Lily Lolo.
(c) Mona / La Vie est Belle (Ursäkta textplaceringen till höger, något hände när jag sparade och givetvis hade jag varit snabb och slängt PS-orginalet och bilderna!) 
Plus
- Bra täckning
- Matt och naturlig finish
- Sitter hela dagen
- Täcker fräknar och röda/glansiga partier bra
- Lätt att dosera

Minus
- Något uttorkande, grunda med fukt

Pris omkring 199-250 kr för 10 g. Finns hos Eleven.se, Brallis.se, Nelly.se, Ellos.se, Beautyplanet.se, Oddlovin.se och utvalda salonger och butiker. 

Inci: Mica (CI77019), May Contain: Titanium Dioxide (CI77891), Zinc Oxide (CI77497), Iron Oxides (CI77491, CI77492, CI77499)

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Såg att du hade kommenterat Ingrids (B Beautiful) inlägg angående rengöringen. Klickade på "din" länk och landade här.
  Tur det!!!! Vilken himla fin sida du har! Den lägger jag genast till bland mina favoriter :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha Matilda, vad kul att du tycker om min blogg. Jag har redan lagt till din på bloglovin så jag kan följa dig! :)

   Radera
 2. Wow vilket resultat! Snälla Hanna från Let's Face It skickade en burk till mig med och jag har bara hunnit testa min i ett par timmar men gillade det faktum att man kan bygga på med fler lager om man vill ha basen riktigt täckande. Ska bli riktigt kul att testa den! /N

  SvaraRadera
 3. Vad bra det är med bild på resultat. Om jag nu vore lika flitig... ;-)

  SvaraRadera