söndag 22 januari 2012

Minitest - Naturliga värmeljus 100% Soja

När jag handlande från Loveko.se sist så fick jag med ett naturligt värmeljus med sojavax. Enligt deras hemsida är ljusen gjorda utav 100% Soja. Ljus gjord utav soja producerar ungefär 90% mindre sot än vanliga paraffin ljus och är helt giftfria. Veken är gjord utav bomull och ljusen är allergi-vänliga.

Jag provade att tända det häromkvällen och jag är väldigt nöjd med det. Det var luktfritt och brann lika länge som ett vanligt paraffin-värmeljus. Det brann med en klar och jämn låga de gångerna jag tittade till det och när det brunnit ut är plasthöljet och metalldelen till veken allt som är kvar, se bilden. Perfekt att källsortera som plast då man tagit bort metalldelen. 

Jag skulle vilja köpa de här ljusen istället för IKEA-varianten men det som hindrar är tyvärr priset som jag tycker är lite högt. Hemma hos oss går det nämligen åt väldigt mycket ljus men för någon som tänder ett ljus då och då är det överkomligt.

Pris 149 kr för 25 st. Finns att köpa på Loveko.se.

5 kommentarer:

 1. Vad roligt det var att träffa dig idag!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv söta Elin, väldigt kul att äntligen ses! :)

   Radera
 2. Jag fick också ett soja-ljus. Har dock inte testat det ännu... sparar till ett bra tillfälle, haha!

  Kika in på bloggen, du har fått en award av mig...
  http://4u-yourspace.blogspot.com/2012/01/libster-blog-awards.html

  SvaraRadera
 3. Wow, tack så jätte jätte mycket! Vad glad jag blir utav att läsa din award-motivering! :) Jag ska absolut skicka vidare, ska bara fundera ut vilka 5 jag ska välja!

  SvaraRadera
 4. Granit har två par doftljus som är i 100% sojavax för 99 kronor/styck: http://granit.se/?id=2318

  SvaraRadera