fredag 9 december 2011

Recension - 100% Pure Facial Cleansing Foam Cucumber Juice

100% Pure Facial Cleansing Foam Cucumber Juice beskrivs som en rikt löddrande ansiktsrengöring som lugnar och återfuktar med gurkjuice, ros, grönt te och calendula. Den ska skonsamt tvätta bort orenheter utan att torka ut huden. 100% Pure's produkter innehåller inte innhåller några syntetiska kemikalier, artificiella dofter, alkohol eller kemiska konserveringsmedel.

Ansiktsrengöringen kommer i en stor praktiskt genomskinlig pumpflaska. Innehållet är flytande som vatten och genom att pumpa får jag ut en rikt småbubbligt lödder som luktar väldigt fräscht av gurka. Personligen trodde jag inte att den skulle vara i just den här konsistensen och den skulle ha ett färdigt lödder när den kom ut ur flaskan. Eftersom jag är van vid gel-rengöringar så jag får erkänna att jag var något skeptisk till löddret till en början! Jag litade helt enkelt inte på att den skulle ta bort smink och orenheter ordentligt, så jag testade t o m att tvätta  dubbla gånger i början och dra en bomullstuss med eyemakeup-renmover på huden. Men tji fick jag! 

Facial Cleansing Foam Cucumber Juice tvättar bort mitt smink utan problem och irriterar inte ögonen det minsta. Jag är lins-bärare för det mesta och kan intyga att det är inga problem, förutom att jag tvättar så pass att linserna hamnar på sniskan! ;) Den lämnar huden ren, skön och lugnad men that's it, jag tycker varken den återfuktar eller torkar ut min hud utan snarare något mitt emellan. Jag brukar använda ungefär två pump per rengöringsomgång och jag måste säga att den verkar väldigt dryg, dock tycker jag att löddret försvinner väldigt snabbt så fort jag masserar in det på huden, så ibland tar jag mer.

Plus
- 100% ren
- Fräsch doft
- Tvättar bort smink utan att irritera
- Dryg

Minus
- Kunde fått vara lite mer återfuktande

Pris ca 199kr för 177 ml. Finns att köpa via webben på Eleven.se

English: Review of 100% Pure Facial Cleansing Foam Cucumber Juice. A good facial cleanser that removes every trace of make up and does not irritate your eyes. Has a fresh smell of cucumber and leaves your skin calm and clean, but that's it. My skin does not feel rehydrated nor dehydrated, it's more something inbetween. Good value and one bottle last for a long time.


2 kommentarer:

  1. Funkar rengöringen till att ta bort ögonmakeupen också!? (jag använder bara maskara och ögonbrynspenna dagligdags)

    Jag köpte nämligen Salviderm ansiktstvätt efter att ha hört att det funkade att ta bort maskaran samtidigt (har aldrig tidigare någonsin orkat, eller behövt, rengöra med en speciell ögonmakeupremover till bara ögonen..!) men formulan var väldigt mjölkig och tar inte bort mycket av maskaran tyvärr. Den hamnar under ögonen/på det undre ögonlocket, så att jag måste gnugga massor och jättehårt för att få bort det.. känns inte alls bra att "slita" så pass i den känsliga huden där :(

    Och nu vetetusan om jag ska återgå till min tidigare parabenfyllda tvättkräm (och massor annat otäckt, har inte velat läsa längre i ingridienslistan :P) eller ska jag våga köpa något annat och prova? Vill gärna ha lite "bevis" på att tvättkrämen funkar till mitt ändamål först :) Så tips emottages gärna!

    SvaraRadera
  2. Hej Lisa! Nu har ju jag en mascara som tvättas bort ganska enkelt, men jag använder ibland både ögonskugga och kajalpenna och jag tycker att 100% Pure's rengöring får bort det ganska bra! Klart att jag får gnugga lite extra ibland, men den gör helt klart sitt jobb! :)

    SvaraRadera