måndag 7 november 2011

Recension - Urtekram Rose Deo Crystal


Urtekram Rose Deo Crystal beskrivs som en mild kristall deodorant med mineralsalt. Med hjälp av mineralsaltet ska den effektivt hämma bakterier och lukt, men bevara hudens normala svettningsprocess och  lämna huden mjuk och naturligt doftande av eteriska oljor och citrus extrakt. Enligt Urtekram ska den även  absorberas snabbt och inte lämna fläckar på kläderna. Innehåller ingen syntetisk parfym eller alkohol. Certifierad av EcoCert och Leaping Bunny.

Deon kommer i en genomskinlig glasflaska med roller. Tycker inte den luktar så mycket citrus utan mer ros och någon eterisk olja som jag inte kan bestämma mig för vad det är. Den är lätt att rulla på men jag tycker inte att den torkar speciellt snabbt. Därför brukar jag rulla på den och vänta några minuter medans jag lägger på smink så den torkar innan jag klär på mig. Däremot är jag väldigt nöjd med den!

Till skillnad från min tidigare deostick ifrån Origins så håller den här deon verkligen lukten borta i stort sett hela tiden. Ibland har jag upplevt svettlukt men det har varit 1 gång utav 10. Men som beskrivet ovanför så bevarar deon hudens normala svettningsprocess, vilkte givetvis är sunt, men kanske mindre skoj ibland. Nu svettas jag inte speciellt mycket så jag har inte upplevt det som ett stort problem så på det stora hela tycker jag det här är en bra och prisvärd naturlig deo!

Plus
- Håller mig luktfri i stort sett i alla lägen
- Naturlig
- Behaglig doft
- Lämnar inga märken på kläderna

Minus
- Torkar inte så snabbt
- Kanske inte ett minus, men eftersom svettnings-processen bevaras passar deon kanske ínte i vissa lägen

Pris omkring 60-70 kr. Finns i välsorterade hälsokost- och eko-butiker, och på nätet bl a på Bodystore.

English: Review of Urtekram Rose Deo CrystalA nice good-value natural crystal-deo that keeps the odor away but keeps the bodys natural sweat-process, therefore maybe not great in all situations. Leaves no mark och the clothes, has a nice smell but dries somewhat slow. I usually solve that by putting on the deo and then wait a couple of minutes while putting on my make up before dressing.

Inci: Aqua, glycerin, potassium alum, xanthan gum, pelangonium graveolens oil, cymbopogon schoenanthus oil, (aroma) citral, citronellol, eugenol, geraniol, linallol, limonene.

7 kommentarer:

 1. Åh, jag håller också på att testa en deo från Urtekram. Är riktigt nöjd hittills :)

  Tack för din fina kommentar (och för inspiration till min egna recension som sker.... snart, haha!)

  SvaraRadera
 2. Hej. Det är något konstigt med din bloggsida - jag ser ingen text!

  Jag ser dina bloggöverskrifter och bilder, men inte löpande text. (måste isåfall klicka in mig på respektive inlägg för att få fram texten) Ser heller inga kommentarer eller texten/länkarna du har i vänsterspalten på din blogg. Vad är det här för konstigt? Är det min dator som buggar? Det har aldrig hänt förut!
  Vill kunna läsa din blogg på ett smidigt sätt ju :(

  SvaraRadera
 3. Hej Lisa! Men vad tråkigt, så vill vi inte ha det! :( Vilken webbläsare använder du? Jag får nog kontrollera bloggen i lite olika webbläsare. Förhoppningsbis är det något tillfälligt fel! Tack för att du hör av dig om detta.

  SvaraRadera
 4. Hej igen. Kan inte se din kommentar hemma vid datorn :P Kikar nu in från jobbdatorn som kör med Explorer. Hemma har jag Firefox. Kanske är den som är knasig?

  Men det lustiga är att jag när jag första gången hittade din blogg (för några månader sedan) så kunde jag läsa och klicka mig runt, helt normalt. Men nu sista veckorna har det varit tomt på text som sagt. Så det verkar inte vara så tillfälligt tyvärr.. Jag ska prova med Explorer hemma och se om det är någon skillnad. Men grejen är ju att jag vill surfa med Firefox hemma :P

  SvaraRadera
 5. sv: jo, jag använde det också efter dusch tidigare, men har gått över till att rengöra/tvåla med det - just för att slippa den kladdiga delen. Efter dusch använder jag istället vetegrodds olja. Supernajs efter duschen! :)

  SvaraRadera
 6. just det, noterade din prenumeration - nu finns du också länkad :)

  SvaraRadera
 7. Hej igen Lisa! Så himla konstigt, jag har nu kollat min blogg i Safari, Firefox, Chrome och Explorer och alla verkar funka bra :S Funderar på om det är någon inställning eller cookies eller något annat som spökar? Jag är iallafall glad att du kan läsa den ifrån en annan webbläsare! :)

  SvaraRadera