söndag 27 november 2011

Recension - BJÖRK & BERRIES Raspberry Blossom Shower Gel

BJÖRK & BERRIES Raspberry Blossom Shower Gel beskrivs som en välgörande duschcreme med 100% naturlig doft av fruktiga svenska skogshallon. BJÖRK & BERRIES produkter består till 100 % av naturliga doftråvaror och bären kommer från trakterna kring Högbo. Dessa har sedan förädlats till koncentrerade doftämnen i deras laboratorium i Frankrike men produkterna är producerade i Sverige.

Raspberry Blossom Shower Gel innehåller bland annat ekologisk odlad rapsolja som tillsammans med ekologiskt rött te hjälper till att återfukta, mjukgöra och skydda huden med sina vitaminer och mineraler, och den ska vara fri från parabener.

Dusch gelén kommer i en stor praktisk och snygg tub. Konsistensen är ganska rinnande så det är lätt att få för mycket i handen. Att doften är koncentrerad och förädlad tar man inte miste på, doften av hallon är fantastisk men kanske lite lite för stark. Den löddrar bra och jag känner mig ren, men efteråt tycker jag det stramar och huden känns inte alls återfuktad. Troligen pga av SLS på andra plats i INCI. 

Den som tror att den här produkten är helt naturlig tar miste, det är nog lätt för en lekman att vid första anblick tro att den är det pga av den lilla tryckta dekalen där det står "100% Natural Fragrance" på framsidan av tuben. Dusch gelén innehåller bland andra både Sodium Laureth Sulfate och PEG-40 som jag gärna undviker. 

Det är himla synd. Eftersom BJÖRK & BERRIES har jobbat så hårt med naturliga dofter, Svensk-producerat och lokala råvaror så hade jag önskat att de ansträngde sig lite till för att bli mer naturliga. Vi vet ju att det går och deras produkter är ju så fina i övrigt. 

Plus
- Underbar doft
- Fina förpackningar som gärna få stå framme

Minus
- Inte helt naturlig, innehåller några tvivelaktiga ingredienser
- Huden känns inte återfuktad
- Rinnig och odryg

Pris omkring 120 kr. Finns på KICKS, Åhlens mfl och via nätet  t ex på Eleven.se.

English: Review of BJÖRK & BERRIES Raspberry Blossom Shower Gel. A shower gel with nice package and with 100% natural fragrance that smells heavenly, but leaves the skin dry (propably beacause of the SLS on second place in the INCI) To bad, I'd wished that they could have put more effort into going more natural. 

Inci: Water (Aqua), Sodium Laureth Sulfate, Decyl Glucoside, Natural Fragrancei(Parfum), Sodium Chloride, Glycerin, Glycol Distearate, Olive Oil PEG-7 Esters, Cocamidopropyl Betaine, Laureth-4, PEG-40 Hydrogenatd Castor Oil, Stearamidopropyl Morpholine Lactate, Caprylyl Glycol, Limonene, Glyceryl Caprylate, Panthenol, Phenylpropanol, Canola Oil, Brassica Campestris Seed Oil, Cocoamidopropyl Betaine, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Red Tea (Aspalathus LinearisExtract), Trinatrium Sulfosuccinate, Red 33 (CI 17200), Violet 2(CI 60725).2 kommentarer:

  1. Haller med.. anvander garna inte de ingredienserna heller !

    SvaraRadera
  2. Jag har också funderat på deras produkter, vänder alltid på förpackningen om jag tycker framsidan verkar intressant... dock får man ju solla så enormt och ingenting i en "vanlig" butik duger till fröken. Haha!

    SvaraRadera