tisdag 6 september 2011

Sökes - Snälla Bodylotions

Bild - Istock
Att vara medveten om vad jag smörjer in mig med ser jag nu förtiden som en självklarhet men det var det inte för några år sedan. Produkt för produkt byter jag ut till gröna snälla produkter utan dåliga kemikalier. Längst har jag kommit med mina ansiktsvårdande produkter, då jag tyckte att de var viktigast att prioritera.

Genom att läsa tidningsartiklar och böcker, slå upp på nätet och läsa andras skönhetsbloggar så lär jag mig hela tiden något nytt om de ingredienser som stoppas i skönhetsprodukterna världen över. Och jag blir både irriterad och frustrerad över hur skönhetsföretagen med gott samvete kan promota sina produkter -  trots att där finns hälsovådliga och i många fall hormonstörande kemikalier i dem?

Ikväll tittade jag igenom  min samling av bodylotions och blev högst förfärad över att i många av dem hade det smögits in både parabener och andra kemikalier i ingredienslistorna. Detta trots att några av dem marknadsför sig som "naturliga".

Nu skulle jag vilja ha er hjälp!
För tillfället känns mitt Kokosfett som det ända rätta valet att smörja in mig med. Men det vore ju roligt med lite andra naturliga body lotions med härliga dofter.

Vilka märken använder ni? Vilka härliga kroppsprodukter skulle ni vilja rekommendera till mig? :)

English: Today, I'm very aware of what I put on my body, but that wasn't the case some years ago. Bit by bit I learn new things about the chemicals that the beauty industry use in their products, and I cannot understand how they can promote their products with a smile when - many of them - contains hormone-changing substances and silicons? Tonigh I checked my body lotion collection and was shocked by that there was a lot of parabens and chemicals in them, thou the some of the brands claim to be "natural".

So now I need your help! Which brand do you use? What green lovely products would you recommend? :)

9 kommentarer:

 1. På något sätt kände jag på mig att du skulle skriva det! ;) Ja, 100% Pure ligger varmt om hjärtat.

  SvaraRadera
 2. burt bees.. lr bara en naturlig olja :)

  SvaraRadera
 3. Jag har faktiskt inte hittat någon favorit för kroppen ännu, men de jag gillat mest är Icares body lotion och Suhada Natures body lotion. Även om ingen av dem känns som en fullpoängare.
  Jag är också riktigt sugen på att köpa en av 100% Pures body lotions de verkar finnas i så många härliga dofter. :)

  SvaraRadera
 4. Jag är också väldigt nöjd med min 100% pure body lotion, den jag har nu köpte jag hos classy organics. Finns ju i så många dofter! Hos classy organics köpte jag senast även en body balm från Nature Girl (http://www.classyorganic.se/47-nature-girl) jag gillar inte doften jag valde nåt särskilt, men konsistensen och känslan på huden är underbar!

  SvaraRadera
 5. Prova någon av Badgers produkter! De är kanon. =)

  SvaraRadera
 6. Jag använder allt som oftast Laveras body lotions. Det finns massor av olika dofter och man blir underbart len. Min favorit är honung, men även aprikos har smugit sig in i badrums hyllan.

  SvaraRadera