torsdag 15 september 2011

Lashfood

De flesta har nog hört talas om Revitalash, ögonfrans serumet som får dina ögonfransar att bli längre och tätare. Nu finns ett grönt alternativ i Sverige - Lashfood. En serie med naturliga välgörande produkter som ska ge dig längre, tjockare och starkare ögonfransar. Lashfood ska ha tagits fram utav kosmetikforskare och ska med nano-peptider verka på cellnivå och göra "tunna sköra fransar fantastiskt långa och vackra". 

Detta verkade kul att testa så jag sökte upp lite information om Lashfood. Ögonfrans-serumet ska enligt hemsidan vara fri från parabener men jag hittade INCI på flera webbsidor och det innehåller Methylparaben? Inte speciellt Paraben-fritt. Phenoxyethanol och Polysorbate 80 finns också med på listan. Men i övrigt såg det ganska bra ut med en lång rad naturliga ingredienser men jag känner mig tveksam.

Serien består utav ögonfrans-serum, bryn-serum, mascara och eyeliner och går att köpa i Sverige via Accessora.

Känner ni till några andra naturliga märken som gör ögonfrans-näring?

English: Natural eyelash-conditioner brand - Lashfood, is now available in Sweden. The brand claims that the products are paraben-free, but dear Lashfood, why is Methylparaben on the ingredient-list? Do you know any other natural brands that makes eyelash-conditioners?

6 kommentarer:

 1. Nej, tyvärr. Men man har ju hört om Ricinolja, kanske värt att prova? :)

  SvaraRadera
 2. Haha, tänkte samma tanke! Så häromdagen när jag kletade in ricinolja i håret, smetade jag det även på brynen och lite försiktigt längs fransraden. Tror inte det är så bra att få ricinolja i ögat! ;) (står även att man ska akta ögonen på förpackningen)

  SvaraRadera
 3. This is great, I love that it is natural, lashes are so fragile!! xo

  SvaraRadera
 4. Aj, aj... illa att marknadsföra en produkt som parabenfri, om den inte är det. Alltid bäst att kolla en extra gång.

  Jag använder olivolja som ögonsmink borrtagnings medel och tycker mig fått väldigt fina ögonfransar av det. Vet inte om det är inbillning, men alltid värt att testa?

  SvaraRadera
 5. Denna tycker jag du ska kika närmare på! http://www.skinlife.se/ekologisk/fransar-bryn/line-n-grow-intensiv-fransforlangning.html
  Den tror jag är riktigt bra.

  SvaraRadera